Tykkimäki rakentaa vesipuiston

Päätös reilun viiden miljoonan euron investoinnista julkaistiin torstaina. Vesipuiston on tarkoitus valmistua kesällä 2014. Ehtona investoinille on anniskeluoikeuden saaminen.

Kotimaa
Näkymä Käyrälammelle Tykkimäen maailmanpyörästä.
Kirsi Partanen / Yle

Kouvolassa Tykkimäen Vapaa-aikakeskus Oy on tehnyt päätöksen vesipuiston rakentamisesta. Kesäaikainen ulkovesipuisto tulee huvipuiston välittömään läheisyyteen Käyrälammen ranta-alueelle.

Suunnitelman mukaan vesipuistoon tulee muun muassa suuria vesiliukumäkiä, altaita, ravintolatoimintoja ja auringonottoalue.

Vesipuisto maksaa reilut viisi miljoonaa euroa. Sen on tarkoitus valmistua kesäkuussa 2014. Investoinnin ehtona on toimitusjohtaja Sakari Pasasen mukaan kuitenkin se, että ravintolalle myönnetään anniskeluoikeudet. Pasanen kertoo, että Tykkimäki tavoittelee vesipuistoon vähintään 30 000 kävijää kesässä.

Vesipuistoa on suunniteltu Tykkimäelle jo usean vuoden ajan. Hanketta yritettiin aiemmin aloittaa yhdessä Jukupark Oy:n kanssa, mutta Jukupark vetäytyi projektista. Nyt Tykkimäki aloittaa toteutuksen omin voimin.

Rakentajat ja tavarantoimittajat aiotaan kilpailuttaa vielä kevään aikana. Tulevaisuudessa Tykkimäen Vapaa-aikakeskus Oy aikoo rakennuttaa leirintäalueelle myös lisää huviloita.