Käräjäoikeus kompasteli asuntoyhtiöjutussa

Sitkeä riitely lahtelaisnaisen asunto-osakkeesta jatkuu uudelleen Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa. Noin vuosi sitten tapahtuneessa istunnossa on Kouvolan hovioikeuden mukaan tapahtunut virhe.

Kotimaa

Asunto-osakeyhtiö oli ottanut asunnon haltuunsa lokakuussa 2010. Perusteena oli maksamattomat vastikkeet. Naisen mukaan rästit oli suoritettu maaliskuussa 2011.

Naisen tarkoitus oli ollut remontoida asunto ja myydä sitten. Remontti oli alkanut, mutta jäänyt taloyhtiön mukaan kesken.

Lopulta taloyhtiö päätti teettää remontin itse, että asunto saataisiin tuottamaan. Sitä ennen tarvittiin muun muassa uudet kaapistot, jääkaappi, liesi, wc-pönttö ja peilikaappi.

Taloyhtiön mukaan remontti ei ollut luksusta, mutta halvimpaankaan ei pyritty, koska silloin laatu voi olla huonoa.

Nainen nosti asunto-osakeyhtiötä vastaan kanteen, jonka mukaan yhtiöln saatava naiselta on 402,80 euroa eikä 18 782,30, kuten asuntoyhtiö väitti.

Nainen vaati myös asuntoyhtiötä poistamaan isännöitsijätodistuksesta kyseisen 18 782,30 euron suuruisen rasitteen.

Hän vaati myös vahingonkorvausta 14 400 euroa, koska taloyhtiö oli purkanut naisen mukaan asunnosta juuri teetettyjä töitä.

Asunnon omistanut nainen hävisi kanteensa Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa, mutta vei jutun Kouvolan hovioikeuteen, joka kumosi käräjätuomion.

Hovi katsoi, että asian pääkäsittelyssä oli tapahtunut menettelyvirhe. Nainen oli ollut kertomansa mukaan erehdyksessä istunnosta pois, mutta juttu oli silti käsitelty maaliskuussa 2012.

Hovin mukaan sillä ei ole merkitystä oliko naisen poissaololle laillinen este. Hovi palauttaa jutun uudelleen käräjille Lahteen.