1. yle.fi
  2. Uutiset

Guatemala selvittää: Kuoliko yhteiskunnan ykkösvihollinen?

Joaquin "El Chapo" Guzmanin uskotaan kuolleen yhteenotossa Guatemalan ja Meksikon rajalla. Chicago julisti huumepomon viime viikolla ykkösvihollisekseen.

Ulkomaat

Guatemalan viranomaiset epäilevät, että Meksikon etsityin huumepomo Joaquin "El Chapo" Guzman olisi kuollut torstaisessa ammuskelussa Meksikon rajan tuntumassa.

- Ensitiedon mukaan kyseessä saattaa olla hän [Guzman], sisäministeri Mauricio Lopez kertoi guatemalaisradiolle.

Lopez ei kuitenkaan kertonut tarkemmin yhteenoton yksityiskohdista tai siitä, mikä sai viranomaiset uskomaan, että ammuskelussa olisi kuollut etsintäkuulutettu huumepomo. Guatemalan sisäministeriön tiedottaja Carla Herrera puolestaan kertoo, että yksi ammuskelussa kuolleista miehistä muistuttaa ulkoisesti Guzmania.

Herreran mukaan Guatemala on pyytänyt Meksikolta Guzmanin sormenjälkitietoja, jotta he voisivat vertailla niitä huumepomoksi epäillyn miehen sormenjälkiin. Myös Meksikon sisäministerin Miguel Angel Osorio Chong kertoo, että maiden viranomaiset ovat jo olleet yhteydessä toisiinsa, mutta "El Chapon" mahdollista kuolemaa ei ole vielä pystytty varmistamaan.

Lempinimen "El Chapo", mikä tarkoittaa lyhyttä ja tukevaa ihmistä, saanut Guzman on Meksikon etsityin huumepomo. Yhdysvaltalaiskaupunki Chicago puolestaan julisti hänet viime viikolla yhteiskunnan viholliseksi numero yksi. Aiemmin tämän kyseenalaisen kunnian on saanut yhdysvaltalaisgansteri Al Capone.

Sinaloan huumekartellin johtajaa Joaquin Guzmania on etsitty vuodesta 2001 lähtien, jolloin hän pakeni meksikolaisvankilasta.

Lue seuraavaksi