Valamon luostari antoi potkut liiketoimintajohtajalleen

Irtisanomisen syy on luostarin säästöohjelman epäonnistuminen. Veikko Halonen aloitti luostarin liiketoimintajohtajana keväällä 2009.

Kotimaa
Veikko Halonen.
Veikko Halonen.Ari Haimakainen / Yle

Heinävedellä sijaitsevan Valamon luostarin johtokunta on erottanut luostarin liiketoimintajohtaja Veikko Halosen. Johtokunta perustelee irtisanomista luostarin talouden saneerausohjelman epäonnistumisella.

Halonen aloitti työssään keväällä 2009. Syksyllä 2010 alkanut säästöohjelma ei ole tuottanut toivottua tulosta vaan Valamon luostarin talous on ollut vuosittain noin 300 000 euroa tappiolla.

Valamo irtisanoo luostarin ja liiketoimintajohtaja Veikko Halosen välille laaditun johtajasopimuksen korvausvelvoitteiden mukaisesti. Luostarin säästöohjelmasta vastaa jatkossa helmikuun alussa pidetyssä luostarin tarkastuksessa sovitun mukaisesti yhteistyöryhmä, johon kuuluvat luostarin johtaja ja taloudenhoitaja sekä Valamon opiston rehtori.

Luostarin johtokunta ja yhteistyöryhmä tekevät kevään aikana suunnitelman saneerauksen jatkoksi vuosille 2013 - 2015. Säästohjelmaan kuuluvat kaikki Valamon luostarin liike- ja palvelutoiminnot eli ravintola- ja majoituspalvelut, Valamon opisto, konservointilaitos ja kirjasto.

Luostarissa työskentelee kesäisin noin 50 henkilöä ja talvisin noin 35.