Koe uusi yle.fi

Rinnevaaraa juntataan kovin ottein Heinolasta ulos

Sunnuntainen Heinolan valtuustoryhmien kokous saattaa olla lähtölaukaus Tita Rinnevaaran uralle Heinolan kaupunginjohtajana. Rinnevaaran erottamista on vaadittu tekstiviesteillä ja jopa tappouhkauksilla.

Kotimaa
Tita Rinnevaara Heinolan kaupungintalolla.
Niko Rönkkö / Yle

Heinolan kaupunginvaltuuston valtuustoryhmiltä odotetaan näinä päivinä päätöstä, millaisiin toimenpiteisiin valtuusto lähtee kaupunginjohtaja-asiassa. Mikäli lähtökohdaksi otetaan va. kaupunginjohtajan Tita Rinnevaaran erottaminen, valtuuston puheenjohtaja Timo Ihamäki pelkää, että prosessista tulee pitkä ja kallis.

- Mahdolliset oikeudenkäynnit kestävät ainakin kolme vuotta, ja se käy heinolalaisten veronmaksajien kukkarolle.

Tita Rinnevaara otti Heinolan kaupunginjohtajan ohjat käsiinsä viime elokuussa. Silloin hän sanoi Yle Lahdelle, ettei pelkää kaupungin riitaista mainetta. Tänään hän muistaa toisin.

- En tiennyt tuolloin, miten tulehtunut ilmapiiri täällä on. Minulle vakuutettiin, että tämä on hieno kaupunki ja täällä tehdään hyvää yhteistyötä. Ainoa mitä tiesin on, että edeltäjäni on ollut pitkään sairauslomalla.

Vastikään sairauslomalta palanneen Rinnevaaran mukaan kaupungintalolla vallitsee tällä hetkellä pelon ilmapiiri, eivätkä ihmiset uskalla tehdä työtään miten haluaisivat. Kaupunginjohtaja on erittäin väsynyt tilanteen takia, mutta ei aio erota vapaaehtoisesti. Häntä harmittaa, että harvat ovat olleet hänen rinnallaan vaikeina aikoina.

Minulle vakuutettiin, että tämä on hieno kaupunki ja täällä tehdään hyvää yhteistyötä.

Tita Rinnevaara

- Niin luottamusmiehiltä kuin virkamiehiltäkään ei ole tullut minulle tukea. Kuitenkin päätökset, joita olen ollut tekemässä, ovat olleet hallituksen ja valtuuston linjausten mukaisia, eivät omiani, Rinnevaara vakuuttaa.

Yle Lahden saamien tietojen mukaan Heinolassa on viime päivinä juntattu valtuutettuja Rinnevaaran erottamisen taakse ronskeilla tekstiviesteillä, sähköposteilla ja jopa tappouhkauksilla.

Valtuutettujen rivit ovat hajalla kaupunginjohtajan kohtalon suhteen.

- Ryhmä voi jakautua tässä asiassa. Itse haluaisin, että Rinnevaara saisi jatkaa. Hän ei ole päässyt tekemään sitä työtä, minkä takia hänet on Heinolaan palkattu, sanoo SDP:n paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Hannu Ulmanen.