1. yle.fi
  2. Uutiset

Intian poliisi sai varoituksen Hyderabadin pommi-iskusta jo kuukausia sitten

16 ihmistä kuoli ja 117 haavoittui, kun kaksi polkupyöriin kytkettyä pommia räjähti torstaina vilkkaalla ostosalueella. Poliisin mukaan kaksi militanttia mainitsi paikan mahdollisena iskukohteena jo lokakuussa.

Ulkomaat
Pommi-iskun jälkiä kadulla.
Kuusi ihmistä kuoli ja 117 haavoittui, kun kaksi polkupyöriin kytkettyä pommia räjähti torstaina vilkkaalla ostosalueella Dilsukh Nagarissa, Intiassa. STR / EPA

Intian Hyderabadissa torstaina tehty pommi-isku herättää arvostelua viranomaisten toimintaa kohtaan. Intian poliisi on myöntänyt, että kaksi islamistimilitanttia paljasti kuulusteluissa jo lokakuussa useita paikkoja, joissa saatetaan tehdä pommi-isku. Yksi esille tulleista kohteista oli Hyderabadin Dilsukh Nagarin alue.

16 ihmistä kuoli ja 117 haavoittui, kun kaksi polkupyöriin kytkettyä pommia räjähti torstaina vilkkaalla ostosalueella Dilsukh Nagarissa. Mikään ryhmittymä ei ole toistaiseksi ilmoittautunut iskun tekijäksi.

Oppositiopuolueet tarttuivat heti hallituksen epäonnistumiseen intialaisten suojelemisessa terrorismilta.

- Jos heillä kerran oli tarkkaa tietoa, niin mitä keskushallitus ja osavaltion hallitus puuhasivat? Miksei mitään tehty iskun estämiseksi, kysyi BJP-puolueen parlamenttiryhmän puheenjohtaja Sushma Swaraj.

- Joka kerta, kun Hyderabadin tapaisia iskuja sattuu, meille kerrotaan tiedustelun epäonnistuneen. Miksi tiedustelu aina epäonnistuu, ihmetteli puolestaan kommunistipuolueen parlamentaarikko Basudev Acharya.

Lähteet: AFP, Reuters

Lue seuraavaksi