Paavi poistuu Twitteristä

Maailman 1,2 miljardin katolilaisen johtajan odotetaan twiittaavan viimeisen kerran 27. helmikuuta, jolloin hän pitää jäähyväispuheensa Pyhän Pietarin aukiolla, Vatikaanissa.

Ulkomaat
Paavi Benedictus XVI:n Twitter-tilin ulkoasua esitellään Vatikaanissa maanantaina.
Paavi Benedictus XVI:n Twitter-tilin ulkoasua esiteltiin Vatikaanissa joulukuussa.Maurizio Brambatti / EPA

Paavin virallinen Twitter-tili aiotaan sulkea ensi viikolla, kun paavi Benedictus XVI jättää tehtävänsä, kertoi Vatikaanin radio perjantaina.

Paavilla on yhteisöpalvelu Twitterissä noin kaksi miljoonaa seuraajaa eri kansallisuuksista.

Vatikaanin radion mukaan olisi mahdotonta ajatella, että paavin paljon seurattu tili säilytettäisiin aikana, jolloin paavi ei enää toimi tehtävässään.

Twitter-tili suljetaan lopullisesti 28. helmikuuta, kun paavi Benedictus astuu virallisesti syrjään toimestaan. Viimeistä twiittiä odotetaan paavilta päivää ennen tilin sulkemista.

Benedictus on ensimmäinen paavi, joka on perustanut itselleen Twitter-tilin. Rohkeana pidetty veto on nostattanut keskustelua Vatikaanin ja katolisen kirkon keskuudessa.

Osa keskustelijoista on pitänyt paavin Twitter-tiliä hyvänä väylänä tavoittaa nuorempi sukupolvi. Arvostelijoiden mielestä paavin harrasmieliset twiitit ovat joutuneet pilkan kohteeksi.

Vaikka paavilla on seuraajia lähemmäs kaksi miljoonaa, hän seuraa vain kahdeksaa Twitter-käyttäjää - ne ovat tosin hänen itsensä eri kielisiä Twitter-tilejä.

Tähän mennessä paavi on ehtinyt twiittata 36 kertaa. Paavi aloitti twiittaamisen viime vuoden joulukuussa.

Täsmennetty 23.2. klo 9.30: Paavi ei seuraa muita Twitter-käyttäjiä, vaan ainoastaan itseään eri kielillä.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset