Keskustan kansanedustajat: Kyllönen selityksen velkaa Trafi-asiassa

Mikko Alatalo, Ari Torniainen ja Mirja Vehkaperä ihmettelevät, miten liikenneministeri ja Trafin ylijohtaja puhuvat ristiin julkisuudessa. Lisäksi perussuomalaisten kansanedustajat Juha Väätäinen ja Ismo Soukola vaativat Kyllöstä vastuuseen.

politiikka
Trafin logo.
Yle

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan keskustalaiset jäsenet Mikko Alatalo, Ari Torniainen ja Mirja Vehkaperä vaativat liikenneministeri Merja Kyllöseltä (vas.) selitystä Trafin puhelinpalvelun ulkoistamisesta.

Kyllönen totesi viikolla eduskunnan kyselytunnilla, että ministeriössä tai Liikenteen turvallisuusvirasto Trafissa ei oltu hereillä eikä osattu varautua puhelinpalvelujen siirtymiseen Suomesta Espanjan aurinkorannikolle.

Edustajien mukaan Kyllösen puheet joutuvat kyseenalaiseen valoon sen perusteella, mitä Trafin ylijohtaja Olli Lindroos kertoi Turun Sanomien haastattelussa lauantaina. Lindroos totesi lehdelle, että jo tarjouspyyntövaiheessa oli tiedossa, että palveluja voitaisiin tuottaa ulkomailla. Lisäksi voittaneen Argenta-yhtiön tarjouksessa kerrottiin, että palvelu järjestettäisiin Espanjassa.

Myös Helsingin Sanomien mukaan Argenta kertoi töiden mahdollisesta siirtämisestä Espanjaan jo noin vuosi sitten jättämässään tarjouksessa.

Keskustan edustajat kummeksuvat tiedotteessaan ministerin ja viraston ylijohtajan keskenään ristiriitaisia lausuntoja. Kansanedustajat katsovat, että Kyllönen on selityksen velkaa siitä, miten yhteistyö liikenne- ja viestintäministeriön ja Trafin välillä käytännössä eteni.

Väätäinen ja Soukola: Kyllönen vastuuseen roolistaan

Myös perussuomalaisten kansanedustajat ovat ottaneet asiaan kantaa. Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston perussuomalaiset jäsenet Juha Väätäinen ja Ismo Soukola vaativat Kyllöstä "täysvastuuseen roolistaan" Trafin palvelukeskuksen töiden siirtymisestä Espanjaan.

He katsovat, että Kyllönen on osoittanut piittamattomuutta ja että ministerin ammattitaito petti jo toisen kerran lyhyessä ajassa. Soukalan mukaan he viittaavat syksyn liikennerahasotkuun.

- Hänen olisi syytä tehdä osaamattomuudestaan omat vapaaehtoiset johtopäätökset ja erota, he kirjoittavat tiedotteessa.