MTK: Eläinsuojelulain rikkomisepäily erittäin valitettava

Epäilys kohdistuu MTK:n valtuuskunnan puheenjohtajan Aarno Puttosen ja hänen poikansa Jere Puttosen maatilayhtymän tilaan. MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila ei halua arvioida, vaikuttaako epäilys Puttosen asemaan.

Kotimaa

MTK pitää sen valtuuskunnan puheenjohtajan Aarno Puttosen ja hänen poikansa Jere Puttosen maatilayhtymän tilaan kohdistuvaa eläinsuojelulain rikkomisepäilyä erittäin valitettavana. Asia on parhaillaan viranomaisten tutkinnassa.

- MTK pitää eläinten hyvää kohtelua ja eläinsuojelulain noudattamista jokaisen jäsenensä velvollisuutena, sen tiedotteessa sanotaan.

MTK:n mukaan epäkohtiin tulee puuttua ajoissa ja muistaa varmistaa tuottajan hyvinvointi.

- Useastihan nämä lähtevät työuupumuksesta, jonka vaikutukset näkyvät nopeasti kotieläimissä. Karja ei kestä yhtään päivää, että hoitoa laiminlyötäisiin, sanoo MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila Yle Uutisille.

"Äkillinen kriisitilanne"

MTK:n saamien tietojen mukaan epäilyssä kyseessä olisi ollut äkillinen kriisitilanne, kun taas poliisi kertoi torstaina, että alustavien selvitysten mukaan eläinten hoidon laiminlyönti olisi ollut pitkäkestoista.

- Meillä on sellainen käsitys tapahtumien kulusta, että hyvin nopeasti tilanne on kriisiksi siellä puhjennut. Siihen, onko ollut pidempään, en osaa ottaa kantaa. Kaikkien parasta on, että antaa viranomaisten toimia. Viranomaiset ovat tilanteeseen tarttuneet ja asiat on siltä puolin kesken, Marttila sanoo.

MTK:n tietojen mukaan viranomaisten esilletuomat korjaustoimenpiteet on tehty.

Marttila ei halua kommentoida, vaikuttaako epäilys Puttosen asemaan MTK:ssa. Hän katsoo, että asia kuuluu itse Puttoselle ja asianosaisille toimielimille MTK:ssa.

Poliisi tutkii yhdeksän naudan ja kahdeksan lampaan kuolemaa törkeänä eläinsuojelurikoksena.