Keskustan Puumala: "Eurovaaleja harkittava vakavasti"

Keskustan Mauri Pekkarinen nosti esiin ajatuksen TV1:n Ykkösaamussa. Kansanedustaja Tuomo Puumala kertoo, että pyyntöjä on tullut sen jälkeen, kun Riikka Manner ilmoitti, ettei aio astua ehdolle ensi vuoden eurovaaleissa.

politiikka
Tuomo Puumala.
Tuomo Puumala.Yle

Keskustan kansanedustaja Tuomo Puumala kertoo, että aikoo harkita vakavasti mahdollista asettumista ehdolle ensi vuoden eurovaaleissa.

- Ei tuollaisesta suoralta kädellä missään tapauksessa pidä kieltäytyä vaan asiaa on syytä huolellisesti punnita.

Suomenmaa-lehti kertoi perjantaina, ettei keskustan europarlamentaarikko ja puolueen varapuheenjohtaja Riikka Manner aio asettua ehdolle ensi vuoden eurovaaleissa. Keskustan kansanedustaja Mauri Pekkarinen nosti puolestaan esiin TV1:n Ykkösaamussa lauantaina, että Mannerin ilmoituksen jälkeen nuorelle nousevalle keskustalaiselle, esimerkiksi Tuomo Puumalalle, "heittäytyminen europarlamenttikuvioihin" olisi hyvä tilaisuus.

- Erityisen paljon Riikka Mannerin luopumisen jälkeen tämmöisiä pyyntöjä on tullut eri puolilta Suomea ja viimeksi korkealle arvostamaltani Mauri Pekkariselta, Puumala sanoo.

Puumalan mukaan Mannerin päätöksen myötä jää iso aukko.

- Nyt meidän pitää miettiä myös keskustan näkökulmasta, miten tuo aukko paikataan, ja sitä pohdintaa pitää tehdä nyt yhdessäkin. Minunkin nimeni osalta pohdintaa voi harrastaa.

Puumala arvelee, että periaatteellinen päätös asiasta on hyvä olla selvillä ainakin itselle ennen kesää tai viimeistään alkukesästä.

Hän aikoo kuulostella, mitä ajatuksia asiasta ihmisissä herää.