Chavezin vastustajat vaativat vastauksia presidentin todellisesta voinnista

Venezuelan varapresidentti Nicolas Maduro on vakuuttanut, että presidentti on energinen ja elinvoimainen.

Ulkomaat
Suuri Hugo Chavez maalaus ja Nicolas Maduro värikkäässä asussa.
Venezuelan varapresidentti Nicolas Maduro (keskellä) poseerasi Hugo Chavezia esittävän maalauksen vierellä 4. helmikuuta.Miguel Gutierrez / EPA

Venezuelan hallituksen vastustajat vaativat tarkempia tietoja maan presidentin Hugo Chavezin terveyden tilasta. Chavez palasi kotimaahansa aiemmin tällä viikolla. Hän on ollut joulukuusta lähtien hoidettavana Kuubassa, jossa hänelle tehtiin syöpäleikkaus.

Maan oppositiojohtajat kritisoivat lauantaina pidetyssä mielenosoituksessa presidentin sairauden diagnosointiin ja hoitoon liittyvää salamyhkäisyyttä. Heidän mukaansa monet venezuelalaiset haluavat, että hallitus kertoisi totuuden presidentin terveydellisestä tilasta.

Maan varapresidentti Nicolas Maduro on puolestaan vakuuttanut, että presidentti on energinen ja elinvoimainen. Maduro kertoo televisiohaastattelussa tavanneensa presidentti Chavezin perjantaina ja keskustelleensa hänen kanssaan muun muassa taloudesta.

Chavezille on hallituksen mukaan asennettu hengitysputki.

- Kommunikoimme kirjoittaen paperille, Maduro kertoi paikalliselle televisioyhtiölle.

Chavez ei ole näyttäytynyt julkisuudessa sen jälkeen, kun hänet leikattiin joulukuussa. Kyseessä oli jo neljäs syöpäleikkaus puolentoista vuoden aikana.

Lähteet: AP, AFP