1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Iran kertoo kaapanneensa ”vihollisohjuksia”

Iranin vallankumouskaarti kertoo ohjanneensa ulkomaisen lennokin maahan sotilasharjoituksen yhteydessä. Lennokin alkuperästä ei ole annettu tietoja.

Ulkomaat

Iranin vallankumouskaarti on ilmoittanut löytäneensä ulkomaisen, miehittämättömän, lennokin sotilaallisen harjoituksen yhteydessä maan eteläosassa, kertoo uutistoimisto AP.

Kenraali Hamid Sarkheili kertoi, että teknisen sodankäynnin yksikkö huomasi signaalit, jotka olivat seurausta tuntemattoman lennokin yrityksestä tunkeutua Iranin ilmatilaan.

Sarkheilin mukaan kaartin asiantuntijat ottivat hallintaansa yhden lennokin navigaatiojärjestelmän ja ohjasivat sen laskeutumaan lähelle Sirjanin kaupunkia, jossa sotilaalliset harjoitukset aloitettiin lauantaina.

Paikallisen uutistoimisto IRNA:n uutisoinnissa vahvistettiin, että ulkomaalaisiksi tunnistetut, vihollisten lennokit, ovat yrittäneet tunkeutua Iranin ilmatilaan.

Iran on aikaisemmin väittänyt ottaneensa haltuun useita yhdysvaltalaisia lennokkeja ja ainakin kolme ScanEagle –merkkistä ilma-alusta.

Sarkheili ei ole kertonut sitä, onko nyt haltuun otettu lennokki peräisin Yhdysvalloista.

Tiedustelupalvelu CIA:n tiedottaja ei ole suostunut kommentoimaan Iranista kantautuvaa raportointia.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi