Britannian katolisen kirkon johtohahmoa syytetään asiattomasta käytöksestä

Valitusten kohteena olevalla Keith O’Brianilla on äänestysoikeus, kun seuraava paavi valitaan tulevassa kardinaalien konklaavissa.

Ulkomaat
Keith O'Brien
Keith O'Brien Vatikaanissa 2005.Claudio Onorati / EPA

Isossa-Britanniassa katolisen kirkon ylimmässä asemassa olevasta Keith O’Brianista on tehty ilmoitus Vatikaaniin. O'Briania syytetään epäasiallisesta käytöksestä, kertoo The Observer –lehti.

Neljä valituksen tekijää St Andrewsin ja Edinburghin hiippakunnista raportoivat Vatikaanin suurlähettiläälle, että O’Brian on syyllistynyt epäasiallisiin tekoihin 33 vuoden aikana.

Yksi papeista kertoi, että hän joutui vastentahtoisesti kardinaalin huomion kohteeksi erään illan päätteeksi. O’Briania syytetään myös siitä, että hän olisi käyttänyt iltarukouksia hyväkseen asiattomien kanssakäymisten synnyttämiseksi.

O’Brian tyrmää itse kolmen papin ja yhden aikaisemmin pappina toimineen väitökset asiattomasta käytöksestä.

Skotlannin katolisen kirkon kardinaalilla Keith O’Brianilla on arvonsa vuoksi mahdollisuus äänestää paavi Benedictus XVI:n seuraajaa.

Kantaa ottaneet papit vaativat O’Briania eroamaan tehtävästään ja yrittävät estää tämän pääsyn Roomaan.

O’Brianin on tarkoitus jäädä eläkkeelle kuukauden kuluttua maaliskuussa. Hänet tunnetaan konservatiivisista asenteistaan. O’Brian on muun muassa sanonut, että samaa sukupuolta olevien ihmisten avioliitto olisi sekä henkisesti että fyysisesti haitallinen.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus