1. yle.fi
  2. Uutiset

Poliisi etsii jäälohkareita autojen päälle pudottanutta Helsingissä

Tuorein tapaus on perjantai-illalta. Auton tuulilasi rikkoutui useiden kilojen painoisen jäälohkareen takia Kehä ykkösellä.

Kotimaan uutiset

Autoilijoiden päälle on pudotettu jäälohkareita helsinkiläisiltä jalankulkusilloilta tiiviiseen tahtiin helmikuussa, kertoo Helsingin poliisi. Lohkareista on tehty ilmoituksia helmikuun alkupäivistä lähtien. Tuoreimpana poliisin tietoon on tullut toissailtana perjantaina yhdeksän tienoilla sattunut tapaus.

Silloin Kehä ykköstä ajaneen kuljettajan auton tuulilasi rikkoutui useiden kilojen painoisen jäälohkareen vuoksi. Joku pudotti lohkareen Pirkkolan liittymän jälkeiseltä jalankulkusillalta. Autoilija oli ajanut 80 kilometrin tuntivauhdilla. Hajonneen tuulilasin sirpaleet lensivät autossa olleiden päälle. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut.

Eräs autoilija tiedusteli, voiko sivuikkuna hajota itsestään ja vielä samalla kohdalla.

Mika Myöhänen

Suurin osa tapauksista on tehty samalla alueella. Esimerkiksi 2. helmikuuta Pakilan sillalta pudotettiin kolme lohkaretta hieman ennen puoltayötä. Tapauksia on ollut myös helmikuun puolivälissä Pukinmäessä.

- Eräs autoilija tiedusteli voiko sivuikkuna hajota itsestään ja vielä samalla kohdalla, rikosylikonstaapeli Mika Myöhänen kertoo Pirkkolan, Maunulan ja Pakilan tienoilla sattuneista vaaratilanteista.

Tapauksia tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja vaaran aiheuttamisena. Poliisi kaipaa silminnäkijöiden havaintoja.

Lue seuraavaksi