Rytmimusiikki tuo rahaa Etelä-Pohjanmaalle

Rytmimusiikin tapahtumilla on merkittävä vaikutus Etelä-Pohjanmaan talouteen ja työllisyyteen. Näin todetaan Seinäjoen yliopistokeskuksessa tehdyssä rytmimusiikkiklusterin talous- ja työllisyysvaikutuksia koskeneessa selvityksessä.

Kotimaa
YLE / Mari Latva-Karjanmaa

Selvityksen mukaan Tangomarkkinoiden, Provinssirockin ja Vauhtiajojen yhteenlaskettu vaikutus alueen talouteen nousee lähes 19:ään miljoonaan euroon. Vaikutus on vielä suurempi kun myös muut pienemmät tapahtumat lasketaan mukaan.

- Talousvaikutukset kohoavat yli 22 miljoonaan euroon ja työllisyysvaikutukset 206 henkilötyövuoteen, kun mukaan otetaan ravintolailtojen lipputulot, Teoston keräämät maksut ja tekijänoikeuskorvaukset. Ne muodostavat merkittävän siivun, kertoo professori Hannu Törmä Helsingin yliopiston Ruralia-instituutista

Tapahtumien liikevaihdon uskotaan kasvavan tulevina vuosina

Enemmistö rytmimusiikkiverkoston jäsenistä pitää todennäköisenä, että tapahtumien liikevaihto kasvaa keskimäärin 2 - 3 prosenttia vuodessa seuraavan seitsemän vuoden aikana.

- Ala voi nostaa maakunnan bruttokansantuotetta yli 6 miljoonalla eurolla nykytilanteeseen nähden ja luoda yli 70 uutta henkilötyövuotta, kertoo projektisuunnittelija Susanna Määttä Ruralia-instituutista.

Selvityksen mukaan kulttuurialalla on paljon imagoon ja vetovoimaan liittyviä vaikutuksia, joita ei pysty laskemaan.

- Rytmimusiikkiin liittyvät toiminnot ovat osa osaamisen ja vetovoimaisen kaupungin kokonaisimagon muodostumista, sanoo Olli Ruokolainen Tampereen yliopiston Johtamiskorkeakoulusta.