MTK-Etelä-Savo tuomitsee eläinten huonon kohtelun

Järjestössä pelätään, että MTK:n valtuuskunnan puheenjohtajana Aarno Puttoseen kohdistuvat eläinsuojelurikosepäilyt aiheuttavat hallaa laajemminkin suomalaisen ruuan arvostukselle.

Kotimaa

Puumalalaisen MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Aarno Puttosen tilalla esille nousseen törkeän eläinsuojelurikosepäilyn pelätään tekevän hallaa suomalaisen ruuan imagolle. MTK-Etelä-Savo tuomitsee tiedotteessaan eläinten huonon kohtelun kaikissa olosuhteissa.

Järjestö mukaan jokainen eläinsuojelurikosepäily tulee tutkia ja viranomaiset tekevät sen jälkeen päätökset.

- Tämä on erittäin valitettava tapaus. Se miten tämä vaikuttaa yleiseen kotimaisen ruuan arvostukseen niin tämä kieltämättä on haaste järjestölle. Vaikka Aarno on samanlainen viljelijä kuin muutkin viljelijät, niin tämä asema ja aseman näkyvyys huomioiden, niin se tekee tämän meidän kannalta haasteelliseksi, MTK-Etelä-Savon puheenjohtaja Juha Paajanen sanoo.

"Luottamusasema on kärsinyt"

MTK:n ylintä valtaa valtakunnan tasolla käyttävän valtuuskunnan puheenjohtajan valitsee valtuuskunta kokouksessaan ja se myös päättää puheenjohtajan asemasta.

- Luottamusasema on kärsinyt tapauksesta ja moni varmaan miettii mikä on Puttosen asema jatkossa. Itse haluan kuulla Aarnoa henkilökohtaisesti tässä asiassa ennen kuin rupean lopullisia mielipiteitäni muodostamaan tästä kokonaisuudesta, Paajanen sanoo.

MTK-Etelä-Savo sanoo tiedotteessaan, ettei järjestön tehtävä ei ole tuomita yksittäisiä jäseniään, mutta se edellyttää, että jäsenet toimivat lakien ja asetusten puitteissa.

Järjestö haluaa selvyyden siihen, mistä Puttosten tilalla epäillyt tapahtumat ovat voineet johtua. Järjestön pitää myös tehtävänään jäsentensä tukemista, jotta tämän tyyppisiä tapauksia ei pääse tapahtumaan.