1. yle.fi
  2. Uutiset

Perinteikäs Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali kulkeutuu kaduille

Helmikuulta toukokuulle siirtynyt teatterifestivaali satsaa tänä vuonna erityisesti nuoriin.

kulttuuri
Sari Tanner ja Mikko Kouki poseeraavat kädessään Lasten ja nuorten teattarifestivaalin ohjelmalehtiset
Yle

Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali järjestetään tänä vuonna toukokuussa ja järjestyksessään 32. festivaalin teemana on katu.

- Kevät on sitä aikaa, kun nuoriso notkuu nurmikoilla ja kadulla, festivaalin taiteellinen johtaja Mikko Kouki perustelee ajankohdan vaihtoa ja vuoden teemaa.

Kouki pitää katua yllättävänä ja arvaamattomana mahdollisuuksien paikkana.

- Katu on hurja paikka ja johtaa aina jonnekin. Kaupungilta teatterille, teatterilta kaupunkiin. Ovet ovat auki ja toivon, että liike kulkee molempiin suuntiin.

Katu on hurja paikka ja johtaa aina jonnekin.

Mikko Kouki

Festivaalilla nähdään tuttuun tapaan sekä koti- että ulkomaisia lasten ja nuorten teatteriammattilaisten tuotantoja. Niiden rinnalla on tänä vuonna vahva panostus katu- ja nuorisokulttuurin kirjoon sekä osallistavaan tekemiseen.

Tarjolla on muun muassa valokuvausta, graffiti -menetelmiin tutustumista ja DJ-työpajoja.

"Taide voi pelastaa nuoren elämän"

Vaikka lapsille riittää ohjelmaa myös tämän vuoden festivaalikattauksessa, pääkohderyhmänä ovat tänä vuonna nuoret.

- Haluan nuoret teatteriin, koska se voi muuttaa koko elämän. Taide ylipäätään, olkoon se sitten musiikki, teatteri, tanssi tai mikä vain, Kouki luettelee.

Lasten ja nuorten teatterifestivaali ei kaihda rajujakaan aiheita. Suuren näyttämön päävieraana on Ruutana - suuri katutanssiteos nuorista aikuisista vaikeissa elämäntilanteissa. Mukana on videota, ronskia huumoria ja Oulun nimekkäät katutanssijat.

Festivaalin kansainvälinen ohjelmisto puolestaan painottuu nuorempaan yleisöön ja ylittää kielimuurit sanattomuudellaan ja visuaalisuudellaan.

- Tarjolla on muun muassa maailman ainoa esitys, joka on saanut oikeuden tehdä näyttämöversion Charles Chaplinin rakastetusta mykkäelokuvasta Chaplinin poika, kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Mikko Kouki, joka herätti tiedotustilaisuudessa huomiota uudella parrattomalla olemuksellaan.

Lue seuraavaksi