150-vuotias Keski-Porin kirkko juhlii läpi vuoden

Avoimien ovien päivää vietetään tulevana lauantaina, jolloin opastetuilla kierroksilla pääsee tutustumaan myös kirkon harvemmin avoinna oleviin kohteisiin.

kirkkokunnat
Keski-Porin kirkko talviasussaan.
Keski-Porin kirkko talviasussaan.Tuuli Liekari / Yle

Keski-Porin kirkko täyttää tänä vuonna 150 vuotta. Tapahtumaa juhlitaan pitkin vuotta monin konsertein. Luvassa on myös juhlakantaatin ensiesitys ja lapsille räätälöity Kirkonrotta-seikkailu.

Kesäkuussa pidettävällä Pori Organ 2013 -festivaalilla esiintyy muun muassa Britanian arvostetuimpiin urkureihin kuuluva Thomas Trotter.

Opastetuilla kierroksilla pääsee lauantaina myös tornihuoneeseen

Keski-Porin kirkon avoimien ovien päivä on tulevana lauantaina, jolloin myös avataan kirkkoon liittyvä valokuvanäyttely. Porilaislta toivotaan myös lisää valokuvia ja muistoja Keski-Porin kirkosta.

Ovet ovat lauantaina auki klo 11-19. Kirkon historiaan johdattelevat kaupungin oppaat klo 12, 14 ja 16 alkavilla kirkkokierroksilla. Niissä pääsee tutustumaan myös harvemmin vierailtuihin kirkon tiloihin kuten sakaristoon ja tornihuoneeseen. Kierros päättyy parvelle voi kurkistaa myös urkujen sisälle. Päivä päättyy iltaehtoolliseen klo 18.