Suomalainen haluaa hiihtolomalla edelleen Kanarialle - nyt myydään jo ensi vuoden matkoja

Monet nuoret ja opiskelijat jäävät talvisesonkina kotiin.

Turisteja Kanariansaarten Las Palmasissa. Kuva: Elvira Urquido A. / EPA

Erityisesti perheelliset suomalaiset viettävät hiihtolomansa mielellään tutuissa matkakohteissa, kerrotaan matkatoimistoista. Jos mielii ulkomaille, monen määränpää on Kanarian saarilla.

Matkatoimistojen mukaan hiihtolomaviikkojen pakettimatkat myydään tavallisesti loppuun jo hyvissä ajoin. Vaikka lomalentoja ei ole viime vuosina lisätty, ne varataan entistä aiemmin.

- Meillä suosituimmat kohteet ovat edelleen Kanaria ja Thaimaa, ja kaikki matkat myydään hiihtolomalla loppuun. Lisäksi suosittu kohde on Pariisin lähellä oleva Disneyland, johon lapsiperheet suuntaavat, sanoo Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski.

Myös matkatoimisto Finnmatkoilla on huomattu, että ulkomaiden lomapaketit kiinnostavat yhä useampia ihmisiä.

- Nyt myydään jo ensi vuoden matkoja, vaikka kohteet eivät ole juuri muuttuneet. Suosituimmat ovat edelleen Gran Canaria, Teneriffa ja Phuket, toteaa Salla Salo Finnmatkoilta.  

Salo arvelee, että Kanarian suosio selittyy hiihtoloman pituudella.

- Hiihtoloma kestää yleensä viikon. Siksi Kanarian saaret on kätevä vaihtoehto, sillä aikaero ei ole suuri, mutta siellä on kuitenkin lämmintä.  

”Opiskelijat matkustavat silloin, kun se on halpaa”

Nuorten ja opiskelijoiden suosimassa Kilroy Travels -matkayhtiössä hiihtolomaviikot eivät tuo tavallisesta poikkeavaa kassavirtaa.

- Meillä mitään sesonkia ei ole, koska yliopisto-opiskelijat eivät hiihtoloma-aikaan juuri lomaile, sanoo Kilroyn Katriina Tammi.

- Jos haluat halvempia lentoja, et matkusta sesonkina vaan aivan muulloin. Nuoret ovat itsenäisiä ja suosivat halpoja lentoja – tästä syystä he matkustavat ulkomaille ympäri vuoden, Tammi selventää.