Kansanedustajat: Oma edustaja europarlamentissa ensiarvoisen tärkeä

Keskustan Seppo Kääriäinen ja Perussuomalaisten Pentti Oinonen sanovat, että vahvoja ehdokkaita EU-parlamenttiin haetaan nyt tosissaan. Maakuntien yhteistä ponnistusta tarvitaan.

politiikka
Pentti Oinonen
YLE

Itä-Suomesta haetaan nyt tosissaan vahvoja ehdokkaita EU-parlamenttiin, sanoivat keskustan Seppo Kääriäinen ja Perussuomalaisten Pentti Oinonen Yle Savon Kansanedustajat tentissä -ohjelmassa.

Molemmat korostivat, että on edelleen ensiarvoisen tärkeää saada läpi alueen oma edustaja europarlamenttiin.

Nykyinen itäsuomalaislähtöinen europarlamentaarikko Riikka Manner ilmoitti viime perjantaina, että hän ei enää asetu ehdolle seuraavissa eurovaaleissa.

- Riikka Mannerin ilmoitus on kirvoittanut kulisseissa etsiskelyä sellaisten ehdokkaiden löytymiseksi, jotka voisivat saada laajaa kannatusta yli puolue- ja maakuntarajojen. Ei sinne Brysseliin mennä aivan kotikylän äänillä, vaan monen maakunnan yhteistä ponnistusta tarvitaan, kuten muistamme Riikka Mannerin osalta aikanaan, kommentoi Seppo Kääriäinen.

Pentti Oinonen epäilee, että yhteistä ehdokasta ei tule löytymään.

- Nimiä mainitsematta meillä tulee olemaan hyviä ehdokkaita EU-vaaleihin. Sellaisia jotka ajavat maaseudun ihmisten toimeentuloa, toteaa Oinonen.

Seuraavat europarlamenttivaalit järjestetään ensi vuoden touko-kesäkuussa. Suomesta europarlamenttiin valitaan 13 edustajaa.