Puttonen vetäytyy MTK:n valtuuskunnan puheenjohtajuudesta

Aarno Puttosen tilalle kohdistuva eläinsuojelurikosepäily sai puheenjohtajan luopumaan tehtävästään.

Kotimaa
Aarno Puttonen haastattelussa Ylen TV-studiossa
Yle

MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Aarno Puttonen vetäytyy luottamustehtävästään. Syynä Puttosen vetäytymiseen on Puttosten tilaan kohdistuva eläinsuojelurikosepäily.

- En halua, että tämä aiheuttaa järjestölle ja sen tekemälle työlle mitään ongelmia. Tietäen sen, että tutkinta kestää oman aikansa niin ehdottomasti haluan tämän ajan olla sivussa. Toki koen, että tällaisen tilanteen jälkeen on tärkeää olla myös siellä kotona paikan päällä enemmän, Puttonen sanoo.

Puttonen omistaa maatalousyhtymän poikansa kanssa. Käytännössä työt on jaettu niin, että Puttonen vastaa peltopuolesta ja hänen poikansa eläimistä. Tilanne tilalla tuli Puttoselle yllätyksenä.

- Olin neljän päivän kokoussessiolta kotiin tulossa kun sain tiedon ja ennen sitä ei ollut mitään tietoa. Koskaan aikaisemminkaan ei ole ollut mitään. Viime vuosina en ole ollut mukana tilan karjan hoidossa millään tavalla. Toki kotona ollessa olen navetassa käynyt, mutta en ole mitään havainnut. Kaikki on toiminut ihan normaalisti, Puttonen kertoo.

Paluuta luottamustehtäviin Puttonen ei vielä lähde arvioimaan.

- Olen ollut kymmeniä vuosia järjestön luottamustehtävissä eri tahoilla ja sitä kautta pitkälti varmaan panokseni jo antanut. Ei se luopuminen kaukana olisi ollut muutenkaan.