1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Sponsori Sinebrychoff tapasi HIFK:n edustajia - ei toistaiseksi luovu jääkiekosta

Tuorein keskustelua herättänyt tapaus sattui lauantaina, kun HIFK:n kapteeni Ville Peltonen sai lievän aivovamman ottelussa Jokereita vastaan.

urheilu
Päänsä pleksiin lyönyt Ville Peltonen oli hetken ajan tajuton Jokerit-ottelussa.i
Tomi Hänninen

Panimoyhtiö Sinebrychoff on keskustellut vakavasti jääkiekon sponsoroinnista sekä yhtiön sisällä että joukkueiden kanssa. Yhtiö aikoo edelleen jatkaa viiden SM-liigajoukkueen yhteistyökumppanina, mutta viime aikojen tapahtumat kaukalossa on pantu tarkasti merkille.

- Olemme valitettavan usein joutuneet käymään neuvonpitoa kaukalotapahtumista. Viimeksi tänään oli palaveri IFK:n (toimitusjohtaja Jukka) Valtasen kanssa. Haluamme olla sponsoriyhteistyössä pitkäjänteisesti, mutta tietysti tapahtumat tahraavat imagoa ja sen kautta näitä asioita aina mietitään, sanoo Sinebrychoffin markkinointijohtaja Kirsi Räikkönen.

Räikkösen mukaan hevillä Sinebrychoff ei jääkiekkoa jätä, mutta sekin on mahdollista.

- Jos tiukkoja keskusteluja joudutaan käymään turhan useasti, niin meillä ei ole muuta vaihtoehtoa. Toivomme kuitenkin, että jääkiekko nousee jälleen arvoiselleen paikalle.

Markkinointijohtaja uskoo, että uusia sponsorointikohteita löytyisi varmasti, mutta erityisesti KOFF-brändiin jääkiekko kuuluu olennaisena osana.

Myös Helsingin IFK:ta tukevassa ja Mercedes-Benzin automalleja maahantuovassa Vehossa sekä IFK:n lisäksi jääkiekkomaajoukkuetta sponsoroivassa Elisassa ollaan huolissaan jääkiekon nykytilasta. Yhtiöt pysyvät kuitenkin joukkueiden takana.

- Ei viimeaikaista käyttäytymistä voi hyväksyä - ei kielenkäyttöä, eikä väkivaltaa - mutta tässä tilanteessa lopettaminen ei ratkaise mitään, Elisan yritysliiketoiminnan johtaja Pasi Mäenpää tiivistää.

Lue seuraavaksi