Jere Penttilä Kontiolahden johtoon

40-vuotias Penttilä siirtyy tehtävään Joensuun kaupungin liiketoimintajohtajan paikalta. Kunnanvaltuusto teki valinnan maanantai-iltana.

Kotimaa
Jere Penttilä.
Jere PenttiläHeikki Haapalainen / Yle

Pohjoiskarjalaisen Kontiolahden uudeksi kunnanjohtajaksi on valittu yhteiskuntatieteiden maisteri Jere Penttilä. Kontiolahden kunnanvaltuusto teki valinnan kokouksessaan maanantaina. Penttilä sai valtuuston vaalissa maanantaina 21 ääntä, 35 annetusta äänestä.

Tohmajärven kunnanjohtaja Olli Riikonen sai vaalissa yhdeksän ja Salon kaupungin sivistystoimenjohtaja Petri Moilanen viisi ääntä. Tyhjiä ääniä ei annettu.

Jere Penttilä sanoo, että uudessa virassa suurin haaste on Kontiolahden talouden tasapainosta kiinnipitäminen ja kunnan sisäisen eheyden ylläpitäminen.

- Kun nämä kaksi asiaa ovat kunnossa, niin kunta voi menestyä, Penttilä sanoo.

Kunnan sisäisellä eheydellä Penttilä tarkoittaa erityisesti valtuustoryhmien työskentelyä.

- Se, että poliittiset ryhmät tulevat hyvin keskenään toimeen ja asiat sekä tieto liikkuvat. Ja että kaikki kokevat päättävänsä yhteisistä asioista ja ovat siten samalla lähtöviivalla, Penttilä muotoilee.

40-vuotias Penttilä työskentelee tällä hetkellä Joensuun liiketoimintajohtajana. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Pyhäselän kunnanjohtajana ja Varkauden kaupungin henkilöstöpäällikkönä.

Kontiolahden väliaikaisena kunnanjohtajana pari vuotta toiminut Jari Willman palaa Taipalsaaren kunnanjohtajaksi.