1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Blogit

Ruben Stiller: Koira kertoo - Totuus Himasesta!

”Himanen talloi koiran kännissä”, otsikoi Iltalehti (IL 8.11) viime vuoden marraskuussa. Koira on toistaiseksi vaiennut Himas-kohusta. Nyt se on valmis avautumaan Ylelle. Koiraa haastattelee blogisti Ruben Stiller.

Yle Blogit
Ruben Stiller
Ruben StillerLassi Seppälä / Yle

Mitä ajattelette kohtaamisestanne Himasen kanssa tänään?

”Aivan mahtavaa saada kenkää hallituksen konsultilta! Yksi elämäni parhaita arvokeskusteluita!”

”Kun kännissä oleva filosofi törmää eläimeen, niin sitä jää pakosti pohtimaan luonnon ja kulttuurin välistä suhdetta. Sanoisin, että sisäisen eläimensä löytäneen subjektin kenkä osui pimeällä kadulla terhakkaaseen objektiin, ja koko ajan oltiin dialogisessa vuorovaikutuksessa. Fantastista! Mahtava innovaatio! ”

Ette siis kanna kaunaa?

En tietenkään. Ajateltiin Pekan kanssa tuotteistaa kohtaaminen seminaariksi ”Anna kenkää, Sokrates!"

"Itse olen aloittelija, mutta Pekka taitaa tuotteistamisen. Pidetään seminaari Kreetalla ja kutsutaan paikalle yläluokkaiset keski-ikäiset naiset, jotka pitävät koirista, yrityssaneeraajista ja henkisestä kasvusta. Otetaan rahat pois kuljeksimasta!”

”Vetoan toimittajiin. Älkää lyökö yrittäjiä. ”Anna kenkää, Sokrates!” on fantastinen konsepti. Se tarjoaa mahdollisuuden viettää kaksi viikkoa Kreetalla.”

Miten kommentoitte Jyrki Kataisen ja Pekka Himasen kaveruussuhdetta ja sen vaikutusta konsulttisopimukseen?

Mitä pahaa on siinä, että kaksi myönteistä ihmistä kohtaa toisensa ja myönteisyyden määrä kasvaa universumissa 700 000 eurolla? On todella ikävää, että nyt puhutaan vain rahasta ja siitä, olisiko sopimus pitänyt kilpailuttaa. Kahden ihmisen kohtaamisessa on aina jotain ainutkertaista. Se tapahtuu aina tietyssä ajassa ja tilassa ja saattaa johtaa konsulttisopimukseen. Tämä on aivan luonnollista.”

”Vaadin arvokeskustelua. Jatkuva kilpailuttaminen aiheuttaa stressiä. Tärkeintä on ihmisen arvokkuus. Jokainen ihminen on hyvän diilin arvoinen. Me ollaan diilereitä kaikki kun oikein silmiin katsotaan. Kreetalla kuulette lisää.”

Ruben Stiller
Kirjoittaja on toimittaja ja Pressiklubi-ohjelman juontaja

Lue seuraavaksi