1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

SM-liigan toimitusjohtaja: Kiekkosponsorien paheksunta on populismia

SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen ei usko sponsorien joukkopakoon jääkiekkokaukaloista.

urheilu
Ville Peltonen makaa jäässä taklauksen jälkeen.
Jääkiekon SM-liiga on jälleen noussut puheenaiheeksi vakavien loukkaantumisten vuoksi. SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen, Veikkaajan esimies Vesa Rantanen ja juniorivalmentaja, entinen ammattikiekkoilija Juha Ikonen keskustelivat Aamu-tv:ssä siitä, onko meno kaukalossa kiihtynyt liian kovaksi.

Pelaajien kunnioitus on palautettava, rangaistuksia pitää koventaa ja turvakaukalot tulee saada käyttöön lähivuosina, linjaa Ylen aamu-tv:ssä vieraillut SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen keinoja palauttaa jääkiekon maine.

Viime aikojen otsikot eivät ole kertoneet tuloksista vaan aivovaurioista, tappeluista ja pelikielloista. Viimeisimpänä käänteenä moni lajin sponsoreista on ilmoittanut harkitsevansa luopumista lajin tukemisesta. Muun muassa Seiskaa kustantava Aller ilmoitti maanantaina, ettei se uusi Jokereiden ja HIFK:n sponsorisopimuksia, ennen kuin väkivallan kierre saadaan katkaistua.

- Me tarvitsemme yhteistyökumppaneita, että laji voi hyvin, mutta pidän kyllä tuollaisia julkituloja pidän populistisina myös, Vuorinen sanoo.

Vuorinen ei kuitenkaan usko sponsorien joukkopakoon jääkiekosta.

Myös Veikkaaja-lehden esimies Vesa Rantanen pitää sponsorien valtaa kohtuuttomana ja näkee, että päätösvalta on valumassa lajin ulkopuolelle.

- Kyllä minä koen että sponsorin rooli huippu-urheilussa on sponsoroida ja pitää pää kiinni sen jälkeen.

"Jääkiekko on laji, jossa sattuu"

Lisääntyneiden päävammojen ehkäisemiseksi on ehdotettu kovempia rangaistuksia rumista taklauksista. Vuorinen sanoo tämän olevan yksi osa keinovalikoimaa. Rantanen on asiasta täysin toista mieltä.

- Tänä vuonna on jaettu enemmän pelikieltoja kuin koskaan ja samalla on loukkaantunut enemmän pelaajia kuin milloinkaan aikaisemmin. Ja kaiken lisäksi nyt taklataan vähemmän kuin ennen.

Rantanen haluaakin enemmän puhetta itse pelistä.

- Se on laji, jossa sattuu. Se on laji, joka ei sovi kaikille. Se on laji, jota kaikkien ei pidä edes katsoa, Rantanen tiivistää.

Rantasen mielestä suurin osa loukkaantumisista on johtunut siitä, että pelaaja ei ole ollut hereillä ja pitänyt päätään ylhäällä.

- Tämä taas johtuu siitä, että kaikki taklaukset on yritetty ottaa pois. Tämähän on nykyään ihan hippaliiga. Kukaan ei ole enää varuillaan. Taklataan paljon vähemmän kuin normaalisti, mutta aina kun taklataan niin se on vakava loukkaantuminen, Rantanen sanoo.

Lue seuraavaksi