"UMK oli huippukokemus!"

Mikkeliläislähtöinen Iina Salin osallistui Ylen Uuden Musiikin Kilpailuun omalla kappaleellaan Last Night. Rahkeet eivät ihan riittäneet finaalipaikkaan, mutta kokemuksena UMK oli ikimuistoinen.

kulttuuri
Iina Salin
Iina SlainSari Ursin / Yle

Iina Salin hehkuttaa Ylen Uuden Musiikin Kilpailua hyväksi, monipuoliseksi ja ainutlaatuiseksi.

- Ehdottomasti tein oikean valinnan, kun osallistuin kisaan!

Kun finaalipaikkaa ei irronnut, myöntää Iina Salin olleensa tosi pettynyt.

- Oltiin koko porukka latauduttu jotenkin sitä finaalia varten. Mielessä siinsi jo se finaaliveto ja suunnitelmiakin tehtiin jo sitä varten. Pettymyksestä päästiin kuitenkin nopeasti yli.

Positiivista palautetta

Iina Salin sai luotua kisan aikana useita kontakteja musiikkimaailmaan.

- Ne otetaan varmasti käyttöön jossain vaiheessa ja tässä on ahkerasti tehty uusia kappaleita. Eri tuottajiin ja eri yhteistyökumppaneihin on nyt myös minun huomattavasti helpompi ottaa yhteyttä, kun on tavallaan referenssi olemassa tuosta UMK:sta. Samoin minuunkin päin on oltu yhteydessä. Nimiä en kuitenkaan vielä paljasta, sanoo Salin.

Iina Salinin saama palaute kilpailun katsojilta ja äänestäjiltä on ollut todella hyvää, kannustavaa ja rehellistä.

- Yksittäiset ihmiset ovat laittaneet tekstareita. He ovat kertoneet tykänneensä esityksestä tosi paljon ja toivovat, että jatkan musiikin tekemistä, iloitsee Salin.

Uutta musiikkia tekeillä

Iina Salin lupailee, että uutta musiikkia on tulossa. Musiikkityyli pysyy jokseenkin samana ja nyt Iina on perehtynyt suomenkielisten tekstien tekemiseen.

- Suomenkielisten tekstien tekeminen on tosi erilaista verrattuna englanniksi kirjoittamiseen. Mutta minulla on ollut siinä mukana hyviä muitakin tekijöitä. On ollut hurjan hauskaa miettiä tarinoita ja ideoita ja pistää asiat myöskin sanoiksi paperille.

Iina Salinin mukaan UMK:n voitti oikea henkilö ja voi olla, että hänet nähdään Ruotsissa Euroviisukatsomossa kannustamassa Krista Siegfridsiä.