1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Aku Ankka jättää räpylänjälkensä nyt Etelä-Pohjanmaalle

Ankkalinnan vakiokaarti seikkailee tänä vuonna ensimmäistä kertaa moniosaisessa Suomeen sijoittuvassa tarinassa. Suomen kiertue alkaa Etelä-Pohjanmaan lakeuksilta, minne Roope rakentaa sekä Jouppilanvuoren että Kyrkösjärven tekojärven.

Kotimaan uutiset
Aku Ankan ensimmäisessä Suomeen sijoittuvassa tarinassa seikkaillaan Etelä-Pohjanmaalla
Aku Ankka Sanoma Magazines

Kuusiosainen Aku Ankka -lehden Suomi-seikkailu alkaa 27. helmikuuta julkaistavalla tarinalla Etelä-Pohjanmaalta. Tuttujen Ankkalinnan hahmojen lisäksi pohjalaistarinassa vilahtavat tunnistettavasti pohjalainen hiihtojätti, kyläkauppias ja lakeuksilta maailmanmaineeseen ponnistanut rämäpääjoukko.

Tarinat ovat Suomen ainoan Aku Ankka -piirtäjä Kari Korhosen käsialaa.

Vuorenrakentaja-Roope

Seikkailutarinan ensimmäisessä osassa Roope-setä, Aku Ankka ja ankanpojat matkaavat Etelä-Pohjanmaan lakeuksille, Roopen aikanaan lahjaksi saamalle maatilkulle.

Tarinassa on tuttuja elementtejä, kun Roope Ankka oivaltaa, että näennäisesti arvottomasta maapalstasta saisi kynittyä mittavia tuottoja rakentamalla paikalle laskettelurinne. Roopen kunnianhimoisella suunnitelmalla on esikuvansa todellisuudessa, sillä kun Seinäjoelle rakennettiin 118-metrinen Jouppilanvuori, siihen kasattiin maata Kyrkösjärven tekoaltaalta.

Murre pääosassa

Aku Ankan Suomi-tarinat piirtänyt Kari Korhonen juhlii tänä vuonna 20-vuotisjuhlavuottaan. Hän on yksiSuomen luetuimpia sarjakuvataiteilijoita. Juhlavuotensa ja Suomi-seikkailun kunniaksi Korhonen sai vapaammat kädet laatia suomalaiseen makuun sopivia ankkatarinoita. Hän piirtää ja käsikirjoittaa itse tarinansa.

"Pahimmat pöyrööt on jo alakanu pöffäällä aiva päässilimääsesti"

Aku Ankka: Lakeuden laki (nro 9/2013)

Pohjanmaan murre on uudessa tarinassa tärkeässä osassa. Murretta taitamattomalle on tarjolla sanasto Aku Ankan verkkosivuilla.

- Olen upottanut Suomi-tarinoihin kosolti suomalaisille täsmäkohdennettuja vitsejä, joiden etsiminen on kotimaisille Ankka-lukijoille varmasti erittäin palkitsevaa ja hauskaa, Korhonen sanoo.

Lue seuraavaksi