Hyppää sisältöön

Kevät käynnistää pussausbuumin päiväkodissa

Romantiikka puhkeaa kukkaan perinteisesti keväisin, ja sen voi huomata myös päiväkotien lapsissa. Kevät saa romanssit roihuamaan varsinkin esikouluikäisten joukossa jopa siinä määrin, että pussaamista ja halaamista on jouduttu rajoittamaan.

Kuva: Kati Rantala / Yle

Porilaisessa Viikarin päiväkodissa kuusivuotiaille eskarilaisille rakkauden faktat alkavat olla jo hallussa.

- Ei sille voi mitään, jos vaikka joku poika löytää jonkun tytön ja se rakastuu siihen, mutta jos sille tytölle ei sovi et mennään naimisiin, niin sit ei voi mitään, selvittää Viikarin päiväkodin esikoululainen Lotta Hoffström.

- Rakkautta voi osoittaa sillälailla, että antaa toiselle lahjan tai vie rannalle katsomaan kuun siltaa, pohtii puolestaan esikoululainen Riku Haviala.

Kevättä rinnassa myös päiväkodissa

Tykkäämis- ja rakkausjutut nousevat esiin erityisesti keväisin koulun alkamisen lähestyessä.

- Se on tässä keväällä ollut aika hurjaa buumia ja sitten tulee nämä pussaamiset, joita tarvitsee rajoittaa ihan hygieniasyistäkin, naurahtaa lastentarhaopettaja Heli Piittala-Virtanen.

Silloin tällöin joku hurmurityttö tai -poika kerää niin monen lapsen huomion osakseen, että päiväkodissa joudutaan tekemään erityisjärjestelyjä esimerkiksi ruokapöydässä.

- Näin kävi esimerkiksi viime syksynä. Jouduimme miettimään tarkkaan ruokailupaikkoja ja jopa naulakkopaikkoja vähän vaihdeltiin, ettei halauksien tulva alkanut ahdistamaan, Piittala-Virtanen kertoo.