Kesäduunarin tärkein ominaisuus on halu tehdä töitä

Työhönottohaastattelussa ei kannata paukutella henkseleitä ja neuvoa miten asioita pitäisi tehdä. Reippaus ja vuorovaikutteinen käytös ovat työhönottohaastattelun valttikortteja.

Kotimaa
Paperitehdas
Yle

Kevät on kesätyötä hakeville jännää aikaa. Ehkä aivan ensimmäinen työhönottohaastattelu on edessä ja mahdollisimman hyvä vaikutus tulisi työnantajalle antaa. UPM Kaukaan työsuhdepäällikkö Hans Nyström vinkkaa asioita, joihin kannattaa panostaa haastatteluun mennessä.

- Kaikkein tärkein on halu tehdä töitä. Lisäksi reippaus ja oma-aloitteisuus ovat aina hyviä piirteitä, Nyström sanoo.

Perässä vedettävät ja takapuoleen potkittavat kesätyöläiset ovat työyhteisölle Nyströmin mukaan taakka. Heistä on enemmän haittaa kuin hyötyä.

- Kun puhutaan tehdastyöstä, niin ohjeiden noudattaminen on äärimmäisen tärkeä asia. Turvallisuus on ykkösasiamme, joten ohjeiden noudattamisessa ei työntekijöiltä hyväksytä minkäänlaista lipsumista.

Puhu työkavereille

Lappeenrannassa UPM Kaukas hakee kesäksi 150-180 kesätyöntekijää. Työturvallisuuden vuoksi hakijoilta vaaditaan 18 vuoden ikää. Yksi tärkeä asia on olla hyvä työkaveri.

- Kun työskennellään yhteisössä, niin on tärkeää, että on hyvä työkaveri. Se vaikuttaa koko työyhteisön työssä jaksamiseen ja yleiseen ilmapiiriin, perustelee Nyström.

Nykyisin sosiaalinen media ujuttautuu usein myös työpaikoille. Tehdas ei kuitenkaan ole Nyströmin mukaan chatti tai Facebook, missä viestiminen tapahtuu sähköisesti.

- Kesätyötä hakevan tulee valmistautua vuorovaikutteiseen, aitoon viestintää. Kun näkee työkaverin, tervehtii häntä. työpaikalla puhutaan ihmisille.

Haastattelussa leuhka ajaa miinaan

Kun kutsu käy työhönottohaastatteluun, tulee ottaa huomioon muutamia asioita. Nöyryys on aina hieno hyve.

- Henkseleitä ei kannata tulla paukuttelemaan ja neuvomaan miten näitä asioita pitäisi tehdä, sanoo Nyström.

Töitä eivät tee vaatteet, ei ihonväri, ei ulkonäkö eikä sukunimi. Meillä töitä tekee se, joka tulee töihin.

UPM Kaukaan työsuhdepäällikkö Hans Nyström

Parhaiten haastattelussa menestyy olemalla oma itsensä. Kannattaa keskittyä avoimeen ja reippaaseen vuorovaikutukseen. Vaatetusta ei kannata murehtia öitä valvomalla. Sen merkitys työsuhdepäällikkö Hans Nyströmin mukaan on hyvin vähäinen.

- Kaukaalla töitä eivät tee vaatteet, ei ihonväri, ei ulkonäkö eikä sukunimi. Meillä töitä tekee se, joka tulee töihin. Eli pukeutumisasialla ei ole hirvittävän suurta merkitystä.

Mutta hyvä lainalaisuus on se, että haastatteluun tullessa, on hyvä olla tavalliset siistit arkivaatteet.

- Kyllähän sekin kertoo ihmisestä jotain, jos tulee haastatteluun mistään huolehtimatta, likaisissa ja rikkinäisissä vaatteissa.