Muhoksella odotetaan vahvistusta koulukorjausrahoille

Valtioneuvosto antoi keskiviikkona hyväksyntänsä Pohjois-Pohjanmaalle myönnettäviin koulukorjausrahoihin. Lopullisen päätöksen Kirkonkylän koulun peruskorjaukseen kaavailluista rahoista tekee ely-keskus ensi kuussa.

Muhos

Valtioneuvoston raha-asiainvaliokunta hyväksyi keskiviikkona pidetyssä kokouksessaan muun muassa koulujen rakentamiseen ja korjaamiseen tarkoitettuja avustuksia eri puolille Suomea.

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskukselle kaavaillulle 1 550 000 euron potille annettiin valiokunnassa vahvistus. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoitussuunnitelmassa rahoja on suunniteltu Muhoksen Kirkonkylän koulun peruskorjaukseen. Summa kattaa puolet reilun kolmen miljoonan euron remonttikustannuksista.

Rahojen myöntövaltuus osoitetaan seuraavaksi Pohjois-Pohjanmaan ely-keskukselle, joka aikoo tehdä liikuntatoimen asiantuntijan Ulla Silventoisen mukaan avustuspäätöksen maaliskuussa.

Muhoksella päätöstä odotellaan toiveikkaana. Peruskorjaustöihin saatetaan päästä jo tänä keväänä.

- Se on tietenkin hieno asia, koska olimme varautuneet siihen, että korjaamiseen oltaisiin päästy vasta vuonna 2014, Kirkonkylän koulun rehtori Pasi Kukkola toteaa.

Puolet Kirkonkylän koulusta on jo ehditty uusia, mutta vanhan osan peruskorjaus on odottanut rahoitusta, ja siellä on kärsitty muun muassa sisäilmaongelmista. Vanhalla puolella opiskelee yhteensä noin 250 lasta.

Korjaus 27.2.2013 klo 16.30: Uutiseen on korjattu, että lopullisen myöntövaltuuden koulukorjausrahoista tekee Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus.