1. yle.fi
  2. Uutiset

Peer Günt ensi-iltaan Seinäjoen kaupunginteatterissa

Mielikuvitusta, riehakkuutta ja elämännälkää. Kaikkea sitä on tarjolla Seinäjoen kaupunginteatterin ensi-iltanäytelmässä Mies maailman huipulla - Peer Günt. Pääosassa vierailee näyttelijä Jarkko Lahti.

Kotimaan uutiset
Seinäjoen kaupunginteatteri
Seinäjoen kaupunginteatteriHans-Mikael Holmgren / YLE

Mies maailman huipulla - Peer Günt saa ensi-iltansa Seinäjoen kaupunginteatterissa tänään. Peer Güntin roolissa vierailee kokkolalainen näyttelijä Jarkko Lahti. Monikerroksinen tarina tuo lavalle ison osan talon näyttelijöistä, kaikki useissa rooleissa.

Norjalainen Henrik Ibsen kirjoitti näytelmän lähes 150 vuotta sitten, mutta klassikko kolisuttelee nykyihmisenkin tuntosarvia. Tarina kertoo tämän päivän uhmakkaasta nuorukaisesta, joka kiertää maapalloa kokemuksia keräten ja itseään etsien.

Seinäjoen Peer Günt on itsekeskeinen ja röyhkeäkin. Peerin elämän tärkeitä naisia ovat Sari Jokelinin Åse-äiti, Liisu Mikkosen Solveig, Saara Kotkaniemen Ingrid ja Mia Vuorelan Vihreäpukuinen nainen.

Musiikin klassikkoon ovat säveltäneet Jouni Bäckström ja Antti Paalanen, joka nähdään näytelmän mitan lavalla myös tulkitsemassa haitarillaan Peerin tuntoja.

Lue seuraavaksi