Perussuomalaisten piirijohtaja: Luottamuspaikkajaossa ei epäonnistuttu

Satakunnan perussuomalaisten puheenjohtaja Seppo Toriseva kiistää, että maakunnallisista luottamuspaikoista käydyissä neuvotteluissa olisi nukuttu. Hänen mukaansa maakunnallisista elimistä saatiin ne paikat, jotka perussuomalaisten koolla oli saatavissa.

Perussuomalaiset
Perussuomalaisten Satakunnan piirin puheenjohtaja Seppo Toriseva.
Jari Pelkonen / Yle

Perussuomalaisten saamien maakunnallisten luottamuspaikkojen määrä on herättänyt närää osassa paikallisaktiiveja. Puolue ei vaalivoitostaan huolimatta ole saanut yhtään puheenjohtajan paikkaa maakunnallisissa luottamuselimissä.

Perussuomalaisten Satakunnan-piirin puheenjohtaja Seppo Toriseva kiistää väitteet, joiden mukaan neuvotteluissa olisi epäonnistuttu.

Yhteistyötä on tehtävä muiden ryhmien kanssa

Perussuomalaisten Satakunnan-piirin puheenjohtaja Seppo Toriseva.

- Paikat jaetaan maakunnallisten äänimäärien perusteella. Meillä on muun muassa Satakuntaliiton hallituksessa varapuheenjohtajuus, samoin sairaanhoitopiirissä. Kyllä näilläkin on tietty painoarvo. Jako perustuu otto-oikeuteen: isoimmat ottavat paikat ensin ja totta kai he ottavat puheenjohtajuudet, Toriseva selittää.

Toriseva sanoo, että hänen mielestään neuvottelut muiden ryhmien kesken menivät perussuomalaisilta hyvin.

- Yksittäisillä paikoilla ei vielä paljon päätöksiin vaikuteta. Yhteistyötä on tehtävä muiden ryhmien kanssa asioiden edistämiseksi joka paikassa, Toriseva sanoo.