Alle kaksivuotiaan Musiikkitalon katto tihkuu vettä

Konserttivieraat väistelivät keskiviikkoiltana ämpäreitä Musiikkitalon aulassa. Saaveihin pyydystettiin välikatosta tippuvaa vettä. Syy vuotoon löytyi tällä kertaa yläkerran keittiöstä. Suurempi ongelma on kuitenkin lasikattoon tiivistyvä vesi, joka kastelee rakenteita jatkuvasti.

kulttuuri
Välikatosta tippuvaa vettä kerättiin Musiikkitalossa konsertin aikana ämpäreihin keskiviikkona 27.2.
Yle / Ahti Koskinen

Musiikkitalon tekninen isännöitsijä, Pasi Kanerva Kantakaupungin isännöinnistä kertoo, että keittiössä kaatunut vesi päätyi alakerran päälämpiöön teknisten läpivientien kautta.

Nyt vettä on valunut alas noin pari desiä.

Pasi Kanerva

- Vahinkotarkastaja tekee paikalla viemäreiden valutuskokeen ja tarkistaa, ettei vuotoa tule mistään muualta. Vettä valui alas noin pari desiä, Kaverva kuvailee konserttivieraita hämmästyttänyttä tilannetta.

Tiivistyvä vesi suuri ongelma

Yläkerrassa kaatunut vesilasi ei ole Musiikkitalon ongelmista pahin. Vettä on päätynyt lattialle useasti aiemminkin.

Sisä- ja ulkotilojen lämpötilaeroista johtuen lasikattoon tiivistyy vettä, joka kulkeutuu erityiseen kondensaatiovesikouruun. Kouru kuitenkin vuotaa.

- Aulan vinoon lasikattoon kondensoituva vesi valuu toiseen laitaan, josta sen pitäisi kulkea erityistä kondensaatiokourua pitkin pois. Näin ei ole käynyt, Kanerva lataa.

Vettä on vuotanut rakenteiden kautta litroittain alakertaan. Katossa sijaitsevan vuotokohdan löytäminen on hankalaa.

- Vesi vuotaa sieltä johonkin rakenteisiin, joista se valuu sitten alas lattialle. Kun paikalle on saatu nosturi, kondensaatiovesi on jo ehtinyt kuivua.

Musiikkitalon takuu päättymässä

Vikaa on yritetty paikallistaa ulkoisen konsulttiyhtiön ja rakennuttajan avulla. Tähän mennessä se ei ole onnistunut.

Rakennuttajalla ei näytä olevan mitään kiirettä vikojen löytämiseen, kun Musiikkitalon takuuaika on loppumassa

Pasi Kanerva

- Rakennuttajalla ei näytä olevan mitään kiirettä vikojen löytämiseen, kun Musiikkitalon takuuaika on loppumassa, Kanerva toteaa.

Musiikkitalo on paininut ongelmien kanssa myös aiemmin. Muun muassa rakennuksen huurtuvat ikkunat ovat ihmetyttäneet ohikulkijoita. Myös liian korkeita kaiteita madallettiin parvi- ja permantokatsomoissa.

Musiikkitalo valmistui elokuussa 2011. Rakentaminen tuli maksamaan liki 160 miljoonaa euroa