E18-moottoritie synnyttämässä uuden liikekeskuksen Pyhtäälle

Ainakin suurten ulkomaisten outlet-ketjujen kiinnostus alueeseen selvitetään. Siltakylään on tarkoitus houkutella myös pienempiä yrityksiä lähialueelta. Keskukseen mahdollisesti tulevien matkailupalvelujen pitäisi olla sellaisia, että ne vetävät ihmisiä alueelle kauempaakin.

talous
karttakuva E18-tietyömaasta
Liikennevirasto

Pyhtään Siltakylään kaavaillaan uutta liikekeskusaluetta. Kunta on hankkinut tulevan E18-moottoritien Siltakylän liittymän alueelta noin 30 hehtaaria maata, johon kaavaillaan kaupan ja matkailun alan palveluja.

Hankkeessa taustavaikuttajana oleva pyhtääläinen teollisuusneuvos Reino Uusitalo kertoo, että esiselvitykset alueesta ovat meneillään. Samalla herätetään sijoittajien kiinnostusta aluetta kohtaan.

Reino Uusitalon mukaan esimerkiksi alueelle mahdollisesti tulevien matkailupalvelujen pitäisi olla sellaisia, että ne vetävät ihmisiä alueelle kauempaakin.

Tähtäimessä muuta kuin marketti ja Alko

Alueen kehittämistä varten perustettavan kiinteistöyhtiön tuleva toimitusjohtaja Aleksi Uusitalo sanoo painokkaasti, että mitään supermarketin ja Alkon myymälän kokonaisuutta alueelle ei havitella.

- Kyllä tässä ollaan rakentamassa sellaista keskittymää, joka voisi olla kiinnostava Helsinkiä myöten.

- Toisaalta tässä ei olla lähdössä pelkästään venäläisten perään, mutta ei myöskään sitä City-markettia olla tekemässä, Aleksi Uusitalo jatkaa.

Aleksi Uusitalon mukaan Siltakylän pääpaino tulee olemaan nimenomaan kaupassa. Uusitalo kertoo, että ainakin suurten ulkomaisten outlet-ketjujen kiinnostus alueeseen selvitetään vielä kevään aikana.

Reino Uusitalon mukaan alustavia sopimuksia alueelle mahdollisesti tulevien yritysten kanssa pitäisi tehdä jo tämän vuoden puolella.

- Monet yritykset tekevät sijoittumispäätöksiä jo syksyn aikana, Reino Uusitalo arvio.

Myös pienille mahdollisuus

Reino Uusitalon mukaan alueesta on tarkoitus tehdä sellainen, että myös pienempien yritysten on mahdollista sijoittua sinne, eikä ainoastaan keskusliikkeiden ja suurten ketjujen. Alue pyritään myös pitämään helposti muunneltavana, mikä pienentää riskejä.

- Alueella pitäisi olla luonnollista vetovoimaa, jossa käytettäisiin lähialueen voimavaroja, Reino Uusitalo linjaa.

Reino Uusitalon mukaan vaaditaan kuitenkin paljon, että alue olisi elinvoimainen ja että sen moottori saadaan hyrräämään täysillä.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kymen Sanomat.