Jäätävän hieno näkymä

Kalajoen loma-asuntomessualueen tontit ovat kiinnostaneet rakentajia. Lähes 30 tonttia on jo varattu.

Kotimaa
Mökkejä Kalajoen Hiekkasärkillä.
Anssi Leppänen / Yle

Kalajoen loma-asuntomessualueen tontit ovat kiinnostaneet rakentajia. Loma-asuntomessujen projektijohtaja Laura Ruohola kertoo, että sopimuksia on tekeillä tällä hetkellä noin 25. Varauksia on tehty kaikkiaan noin 30.

- Osa sopimuksista on parhaillaan valmisteltavina ja osa jo asiakkailla. Parin viikon päästä meillä on 25 allekirjoitettua sopimusta, Ruohola uskoo.

Monelle kevät herättää innon rakentaa oma loma-asunto.

Laura Ruohola

Kaikkiaan tontteja on tarjolla 38. Ruoholan mielestä 25 loma-asuntoa on hyvä tulos.

- Alun perin tavoitteeksi asetettiin juuri 25 loma-asuntoa, joten erittäin hyvin menee. Tontit ovat haussa elokuun loppuun asti, joten vielä ehtii mukaan. Monelle kevät herättää innon rakentaa oma loma-asunto, Ruohola sanoo.

Suurin osa loma-asunnon rakentajista tulee kohtuumatkan päästä Kalajokea.

Kokkolan ja Haukiputaan väliltä

-Eteläisin loma-asunnon rakentaja on Kokkolasta ja pohjoisin Haukiputaalta. Nyt kun olen veivannut itse Helsingin ja Kalajoen väliä, niin täytyy realistisesti tunnustaa, että kynnys lähteä ihan etelästä rakentamaan vapaa-ajanasuntoa tänne asti on varmasti korkea, Ruohola sanoo.

Kalajokisiakaan ei ole Ruoholan mukaan juuri rakentajien joukossa.

- Niin monilla kalajokilaisilla on jo mökki hiekkasärkillä, ehkä siksi kiinnostuneet tulevat enemmän tästä lähialueilta.

Loma-asuntomessut järjestetään Kalajoella kesällä 2014. Ensimmäisiä mökkejä aletaan rakentaa todennäköisesti jo tänä keväänä. Messualue rakennetaan dyynin rinteille merinäköalan äärelle.

- Täältä on jäätävän hieno näkymä merelle, Ruohola hehkuttaa.