Tiedotusvälineet: Berlusconi korruptiotutkinnassa

Tutkinnassa selvitetään epäilyksiä, joiden mukaan Italian entinen pääministeri Silvio Berlusconi olisi lahjonut senaattoria.

Ulkomaat
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi Alessandro Di Meo / EPA

Italian entinen pääministeri Silvio Berlusconi on korruptiotutkinnan kohteena, kertovat italialaiset tiedotusvälineet. Niiden mukaan tutkinnan syynä ovat epäilykset, että Berlusconi olisi lahjonut senaattoria siirtymään omalle puolelleen. Asiasta kertovat tutkinnassa mukana olevat lähteet.

Tutkinnan juuret ulottuvat vuoden 2006 parlamenttivaaleihin, joissa voiton vei niukasti Romano Prodin johtama keskustavasemmistolainen koalitio. Muutamaa kuukautta vaalien jälkeen koalitioon kuulunut senaattori siirtyi Berlusconin oppositioon. Hallitus kaatui vuonna 2008 ja seuraavissa vaaleissa voiton vei Berlusconi.

La Repubblica -lehden mukaan syyttäjät tutkivat epäilyksiä, että senaattorille olisi maksettu kolme miljoonaa euroa puolen vaihtamisesta.

Berlusconin asianajajat eivät suostuneet kommentoimaan asiaa, sillä he eivät ole vielä saaneet virallista ilmoitusta asiasta. Berlusconin PDL-puolue ei vahvistanut tutkintaa, mutta puolueesta kommentoitiin, että "tuomarit ovat jälleen aloittamassa hyökkäyksen Berlusconia vastaan".

Berlusconi on ollut vastaajana monissa oikeusjutuissa, mutta on tuomittu vain kertaalleen veropetoksesta. Tuomio ei kuitenkaan ole lainvoimainen, sillä Berlusconi on valittanut siitä.

Lähteet: AFP, Reuters