Venezuelan varapresidentti: Chavez taistelee hengestään

Chavez ei ole esiintynyt julkisuudessa Kuubassa joulukuussa tehdyn syöpäleikkauksen jälkeen.

Ulkomaat

Venezuelan varapresidentti Nicolas Maduro sanoo presidentti Hugo Chavezin taistelevan hengestään sotilassairaalassa Caracasissa. Chavez palasi kymmenen päivää sitten Venezuelaan Kuubasta, jossa hän oli ollut syöpähoidoissa. Viime viikolla hallitus kertoi, että Chavez kärsii edelleen hengitysteiden tulehduksesta

Televisiopuheessaan Maduro sanoi presidentti Chavezin laiminlyöneen omasta terveydestään huolehtimisen, koska tämä oli niin omistautunut työlleen venezuelalaisten hyväksi.

Chavez ei ole puhunut julkisuudessa joulukuussa Kuubassa tehdyn neljännen syöpäleikkauksen jälkeen. Joulukuun puolivälissä julkaistiin sarja valokuvia, jossa Chavez makaa sairaalavuoteella Havannassa ja hymyillee kahdelle tyttärelleen.

Helmikuussa tehdyn mielipidemittauksen mukaan lähes 58 prosenttia venezuelalaisista uskoo Chavezin toipuvan. Toisaalta 44 prosenttia vastaajista katsoi, että hallitus ei ole kertonut Chavezin terveydentilasta avoimesti.

Vasemmistopopulistinen Chavez valittiin uudelle presidenttikaudelle lokakuussa ja hänen olisi pitänyt vannoa virkavalansa 10. tammikuuta.

Opposition mukaan parlamentin puhemiehen olisi pitänyt ottaa presidentin tehtävät hoitaakseen, mutta Venezuelan korkein oikeus päätti, että virkavalan vannomista voidaan lykätä.

Lähteet: AFP, AP