Ensi kesän MM-suunnistus kasvattaa Kainuun Rastiviikkoa

Kainuun Rastiviikolle ilmoittautunut jo 4150 suunnistajaa, mikä lähentelee jo viime kesän kävijämäärää.

urheilu
Puusta rakennettuja suunnistusrasteja vierekkäin.
Hanne Kinnunen / Yle

Suunnistuksen MM-tapahtuman yleisökilpailuun Kainuun Rastiviikolle ilmoittautui torstaina päättyneeseen toiseen ilmoittautumisportaaseen mennessä 4150 suunnistajaa. Rastiviikon kilpasarjoihin ilmoittautuneet edustavat 27 maata ja 248 suomalaista seuraa.

- Ilmoittautuneiden määrä osoittaa sen, että olemme onnistuneet osallistujamarkkinoinnissa erinomaisesti. Seuraavan ilmoittautumisportaan päättymiseen on aikaa kolme kuukautta, ja odotettavissa on vähintään 1500 kilpasarjojen ilmoittautumista lisää, joten 6000 kilpasuunnistajaa on hyvin mahdollista, kertoo pääsihteeri Mika Tuononen.

Helsingin Suunnistajat ja Tampereen Pyrintö ovat suurimmat seurat tapahtumassa. Helsingistä on tulossa ainakin 117 suunnistajaa ja Tampereelta 115. Ulkomaalaisia suunnistajia tulee eniten Venäjältä, josta on ilmoittautunut tähän mennessä 175 suunnistajaa. Svetsiläiset ovat tällä hetkellä Rastiviikon toiseksi suurin ryhmä, heitä on tulossa 125 suunnistajaa. Tähän mennessä ulkomaalaisia suunnistajia on tulossa noin 550.

Rastiviikon kilpasarjojen lisäksi Suunnistusliiton IRMA-palvelussa voi ilmoittautua ennakkoon myös kuntosuunnistukseen koko viikolle ja 8. heinäkuuta järjestettävään Holiday Club Katinkulta Open Sprint -kilpailuun. Rastiviikon ilmoittautumisen seuraava hinnoitteluporras päättyy 31. toukokuuta.

Kainuun Rastiviikko järjestetään ensi kesänä Vuokatin MM-kisojen yhteydessä 7. - 13.7.2013.