1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. puolustusvoimat

Kaukopartiohiihdon hurjimmat sivakoivat 300 kilometriä

Utin jääkärirykmentin ja Kouvolan varuskunnan urheilijoiden järjestämä Kaukopartiohiihto kestää perjantaista sunnuntaihin. Perinteisessä tapahtumassa on tänä vuonna mukana 400 hiihtäjää.

Tankkauspaikkana Paaskosken maja. Kuva: Petri Lassheikki / Yle

Utin jääkärirykmentti ja Kouvolan varuskunnan urheilijat järjestävät perinteisen Kaukopartiohiihdon nyt kuudennentoista kerran. Tapahtuma kestää perjantaista sunnuntaihin ja se toteutetaan tänä vuonna Kouvolan ympäristössä sekä Utti - Pajulahti välillä.

Kaukopartiohiihdon matkat ovat 30, 75, 150, 225 ja 300 kilometriä. Hiihtäjiä eri matkoille on ilmoittautunut yli 400, joista kahdeksan tavoittelee 300 kilometrin suoritusta.

Kaukopartiohiihdon keskuspaikka on Uttihalli Utissa, josta hiihtäjät levittäytyivät perjantaina päivällä Myllykosken, Enäjärven ja Inkerilän suuntaan. Perjantai-illan ja lauantain aikana reitti kulkee Utin, Kuusankosken ja Pajulahden välillä.

Kaukopartiohiihto on sotien aikaisten kaukopartiomiesten perinteitä vaaliva hiihto. Kaukopartiohiihdon suojelijana toimii sodassa kaukopartiotoiminnassa mukana ollut henkilö. Vuoden 2013 hiihdon suojelija on kaukopartioveteraani Eino Hietala Rovaniemeltä.

Kaukopartiohiihdon etenemistä voi seurata tapahtuman aikana internetin kautta