Influessaa viime talvea vähemmän Turun seudulla

Tämän talven influenssaepidemia on pysynyt varsin rauhallisena Turun seudulla. Epidemian huippua ei silti välttämättä ole vielä tältä talvelta koettu.

influenssa
Mies niistää.
Hanna Lumme / Yle

Influenssatapauksia on ollut selvästi vähemmän kuin parina viime vuonna sekä perusterveydenhuollon puolella että sairaanhoitopiirin sairaaloissa.

Turussa tartuntataudeista vastaava lääkäri Jane Marttila kertoo, että talvi on varsin poikkeuksellinen.

- Liikkeellä on peräti kolmen eri tyypin influenssaa. Meillä on kahta eri A-tyypin virusta, joista toinen on sikainfluenssavirus eli H1N1 ja toinen on H3N2 -virus. Sitten on vielä B-virus, sanoo Marttila.

Tämän kauden valtavirus näyttää olevan H1N1. Vaikka viruksella on huono kaiku, ei sitä kannata suuremmin kavahtaa, toteaa Marttila.

- Kyllä se ihan samanmoinen influenssa on kuin muutkin influenssat. Tietysti siinä on tästä pandemiasta jäänyt tämmöinen erityinen ajatus taustalle, mutta ihan normaali A-virus se on, vakuuttaa Marttila

Myös Tyksissä rauhallista

Infektiolääkäri Harri Marttila Tyksistä kertoo, että myös sairaalan näkökulmasta talvi on ollut tähän asti melko rauhallinen.

Hän kuitenkin muistuttaa, että vuosi sitten vielä koko maaliskuukin oli influenssakautta.

- Toistaiseksi epidemia on ollut koko sairaanhoitopiirin sairaaloiden näkökulmasta melko rauhallinen. Epidemian huippua ei kuitenkaan voida vielä varmasti arvioida saavutetun, sanoo Marttila.

Mikäli epidemian huippu on vielä edessä, koetaan se ilmeisesti lähiviikkoina.