Tshad sanoo tappaneensa terroristijohtaja Belmokhtarin

Moktar Belmokhtar on Pohjois-Afrikan al-Qaida-verkoston johtaja.

Mokhtar Belmokhtar 16. tammikuuta julkaistussa videossa.

Tshadin armeija sanoo, että sen sotilaat ovat tappaneet terroristijohtaja Mokhtar Belmokhtarin. Armeijan mukaan Belmokhtar tapettiin Malissa. Malissa sotilasoperaatiota johtava Ranska sanoo, että se ei pysty vahvistamaan Tshadin armeijan tietoja.

Tshadin armeijan puhemiehen, kenraali Zacharia Gobonguen mukaan Belmokhtar kuoli hyökkäyksessä, jonka armeija teki terroristien tukikohtaan. Iskussa kuoli Belmokhtarin lisäksi muitakin terroristeja.

Mokhtar Belmokhtar on Pohjois-Afrikassa toimivan Maghrebin alueen al-Qaida-terroristiverkoston johtaja. Belmokhtar sanoo suunnitelleensa Algeriassa toteutetun kidnappauksen. Algerialaisen kaasutuotantolaitoksen panttivankidraamassa kuoli noin 80 ihmistä.

Jos Belmokhtar todella on kuollut iskussa, kyseessä on suuri takaisku Pohjois-Malin kapinallisille ja terroristeille, joita Ranskan ja Malin yhdistetyt joukot ovat puskeneet takaisin kohti pohjoista.

Armeijan ilmoitus Belmokhtarin kuolemasta tuli vain päivä sen jälkeen, kun Tshadin presidentti ilmoitti Tshadin tappaneen toisen merkittävän Maghrebin alueen al-Qaida-johtajan Abu Zeidin. Tätäkään väitettä Ranska ei ole kyennyt vahvistamaan.