Chavez saa entistä tehokkaampia syöpähoitoja

Tällä viikolla huhut Chavezin mahdollisesta kuolemasta ovat kiertäneet kiivaina kansan keskuudessa.

Ulkomaat
Hugo Chavez lukee tyttäriensä kanssa lehteä havannalaisessa sairaalassa.
Hugo Chavez poseerasi kuvaajille tyttäriensä kanssa 14. helmikuuta kuubalaisessa sairaalassa, jossa hän saamassa syöpähoitoa.AFP

Venezuelan presidentti Hugo Chavez saa syöpäänsä uusia entistä tehokkaampia hoitoja. Chavez on ollut venezuelalaisessa sotilassairaalassa hoidettavana kahden viikon ajan, jossa hänelle on annettu muun muassa kemoterapiaa, maan varapresidentti Nicolas Maduro kertoi. Maduro antoi lausuntonsa katolisen messun jälkeen, jossa rukoiltiin 58-vuotiaan Chavezin terveyden puolesta.

Maduro myös mainitsi, että sosialistipresidentti Chavez teki henkilökohtaisesti päätöksen lähteä helmikuun puolivälissä Kuubasta, jossa hän vietti kaksi kuukautta syöpäleikkausten vuoksi.

- Chavezia informoidaan hyvin ja hän johtaa edelleen maatamme kansan useaan kertaan valitsemana johtajana, Maduro sanoi maan valtiollisen television haastattelussa.

Kuluneen viikon aikana Venezuelassa on vellonut huhuja, joiden mukaan Chavez olisi jo kuollut. Maduron mukaan kemoterapiaa voidaan käyttää, koska Chavezin terveydentila on kohentunut.

Chavezin syöpä todettiin vuoden 2011 puolivälissä.

Lähteet: Reuters, AFP