Viisi poliisia tapettiin asemiesten väijytyksessä Borneossa

Lisäksi kaksi hyökkääjää sai surmansa. Kyseessä oli jo toinen peräkkäinen kuolemiin johtanut tulitaistelu malesialaispoliisien ja Filippiineiltä tulleiden asemiesten välillä.

Ulkomaat

Viisi poliisia on kuollut asemiesten tekemässä väijytyksessä Borneon Malesiaan kuuluvassa osassa. Myös kaksi hyökkääjää kuoli tulitaistelussa poliisin kanssa.

Hyökkääjien epäillään kuuluvan joukkioon, joka tuli Borneoon Etelä-Filippiineiltä. Lauantain tulitaistelu oli jo toinen useita kuolonuhreja vaatinut yhteenotto malesialaispoliisien ja asemiesten välillä kahden päivän aikana. Perjantaina kuoli kaksi poliisia ja 12 asemiestä.

Malesian turvallisuusjoukot ovat saartaneet pari sataa filippiiniläistä asemiestä, jotka tunkeutuivat Borneoon helmikuussa. Tunkeutujien mukaan Sabahin osavaltio kuuluu heidän johtajalleen sulttaani Jamalul Kiram III:lle, koska tämä on alueita Etelä-Filippiineillä ja Borneon Sabahissa muinoin hallinneen Sulun sulttaanin perillinen.

Tunkeutujat ovat esitelleet vaatimustensa tueksi 1800-luvulta peräisin olevia asiakirjoja.

Sekä Malesian että Filippiinien hallitukset ovat turhaan vedonneet tunkeutujiin, jotta nämä poistuisivat alueelta. Sulttaanin edustaja toisti sunnuntaina, ettei vetoomuksiin suostuta ja lisäsi, että sulttaanin tukijat saattavat pyytää apua Filippiinejä 1898 - 1946 hallinneelta Yhdysvalloilta vanhan sopimuksen perusteella.

- Malesia yrittää salata sen, ettei se omista Sabahia. Me omistamme sen, sulttaani Jamalul Kiram III:n tiedottaja Abraham Idjirani sanoo.

Lähteet: AP, AFP, Reuters