1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rautatieliikenne

Matkakeskus parantamaan palveluja

Kajaani valmistautuu yhdistämään juna-, linja-auto- sekä taksiliikenteen palvelut samalle tontille Matkakeskukseksi. Matkustajien peruspalvelut keskitettäisiin tällöin samaan paikkaan.

Kuva: YLE

Matkahuollon vuokrasopimus nykyisellä paikalla päättyy vuonna 2018, eikä sitä uusita.

Tämän tai viimeistään ensi vuoden aikana kaupunki käynnistää kaavoitusprosessin, jonka avulla palvelut voidaan keskittää nykyisen rautatieaseman ympäristöön, kertoo Kajaanin kaupungin tekninen johtaja Timo Soininen.

- Meillä on vajaasti toimivia matkustajapalvelupisteitä kaksi, toinen rautatieasemalla ja toinen linja-autoasemalla. Palvelut ovat  vajavaisia sen takia, koska molemmissa väkeä käy liian vähän. Kun tulevaisuudessa Matkakeskukseen keskitetään linja-autoasema ja rautatieasema samaan paikkaan, niin silloin syntyy palvelupiste, jossa on riittävästi asiakkaita ja pystytään järjestelemään nämä matkustajien peruspalvelut kunnolla.

Käytännössä kaavoitusprosessiin tarvitaan Matkahuollon oma arvio, miten ison tavaraterminaalin se tarvitsee tulevaisuudessa. Muuten matkustajia sekä henkilöstöä palvelee pitkälti nykyinen rautatieasema.