Kerhotalo Koskis saamassa perusteellisen remontin

Imatralla Kerhotalo Koskiksen remontti alkanee huhtikuussa. Rakennukseen tulee paikallisille bändeille kolme treenikämppää.

remontti
Kerhokeskus Koskis Imatralla

Aivan Imatrankosken keskustassa sijaitsevan Kerhotalo Koskiksen remonttia on odotettu jo useita vuosia. Rakennus on kärsinyt muun muassa kosteus- ja radonongelmista. Osa rakennuksen tiloista on käyttökiellossa. Esimerkiksi treenikämppiä ei ole voitu käyttää ollenkaan.

Parhaillaan Imatran kaupungin omistama YH-rakennuttajat on aloittamassa remontin kilpailutuksen. Tavoitteena on aloittaa remontti huhtikuussa. Uudistunut Kerhotalo Koskis avautuisi lokakuun alussa.

Remontti helpottaa huutavaa treenikämppäpulaa

Nykyisen Kerhotalona toimivat Koskis on aiemmin toiminut leipomona. Rakennus on valmistunut vuonna 1928 ja se on osittain suojeltu. Kerhotalo siitä tuli vuonna 1989.

- Aamupäivisin rakennuksessa kokoontuu monenlaisia harrastejärjestöjä. Iltapäivisin ja illalla Koskis toimii nuorisotalona, kertoo Imatran kaupungin nuorisosihteeri Karina Mankki.

Remontissa uusitaan kaikki ikkunat, pintarakenteet ja LVI-tekniikka. Myös alakerran lattia ja sauna uusitaan. Samalla saadaan käyttöön entiset bänditilat.

- Alakerran bänditilat ovat olleet käyttökiellossa vuodesta 2011 lähtien.

Kaikkiaan uusia treenikämppiä tulee kolme. Mankin mukaan bänditilojen saaminen uudelleen käyttöön on erittäin suuri asia paikallisille bändeille.

- Aina kun on bänditiloja, on myös vireää bänditoimintaa.

Rakennuksen yläkertaan tulee toimisto Etsivälle nuorisotyölle ja tilat elokuvien katseluun.

Remontissa uusitaan myös piha-alue. Sinne tulee uusi asvaltti ja piha uusitaan niin, että jokakeväisestä vesiongelmasta päästään eroon.

- Keväisin on aina tullut vesi sisään, tuskailee nuorisosihteeri Karina Mankki.

Ulkopinnan remontti Kerhotalo Koskikseen on tehty parisen vuotta sitten, joten ulkopinnoille rakennukseen ei juurikaan tule muutoksia.

Kesäksi Koskis muuttaa puistoon

Nuorisotoimella on suunnitelmat jo kesän varalle.

- Kesällä kun säät lämpenevät, Koskis siirtyy telttaan.

Teltta pystytetään läheiseen puistoon. Sinne missä nuoriso muutenkin aikaansa viettää.