Jyväskyläläismiehen laittomaksi epäilty rekisteri listasi tarkasti poliittiset vihamiehet

Poliisi tarkensi tänään tietoja Jyväskylän kaupunginkirjaston välikohtauksen tutkinnassa paljastuneesta epäillystä laittomasta rekisteristä. Rikoksesta epäilty jyväskyläläismies oli kerännyt muistitikulleen kuvatiedostoja yli 300 henkilöstä.

Kotimaa

Tiedot oli jaettu noin kymmeneen pääryhmään. Ryhmittelyperusteena oli käytetty arkaluontoisina pidettäviä tietoja kuten henkilön yhteiskunnallista, poliittista tai uskonnollista vakaumusta. Jaotteluperusteina rekisterin tekijä oli käyttänyt ilmaisuja kuten "oikeisto", "vasemmisto", "juutalaiset", "rotupetturit", "eliittiseurat", ja "väkivaltakoneisto".

Mikään ryhmistä ei korostunut rekisterissä erityisesti. Poliisin mukaan teko täyttää henkilörekisteririkoksen tunnusmerkistön.

Asianomistajille on viime viikolla lähetetty kirje, jossa on kerrottu, että heidän nimensä on löytynyt rikoksesta epäillyn tiedostoista ja samalla varattu tilaisuus esittää vaatimuksensa asiassa. Epäillyn laittoman henkilörekisterin sisältämät henkilötiedot eivät tule julkisiksi.

Poliisi arvioi, että tapauksen esitutkinta valmistuu kuluvan kevään aikana.