1. yle.fi
  2. Uutiset

Pussy Riot -näytelmän ohjaaja kahnauksessa poliisin kanssa

Ohjaajan mukaan tapaus on kuin Franz Kafkan teoksesta. Paikalla oli myös Pussy Riot -ryhmän vapautettu jäsen Jekaterina Samutsevitsh.

Ulkomaat
Milo Rau passi kädessä
Venäjän maahanmuuttoviranomaiset tarkastamassa Milo Raun passia ja viisumia sunnuntaina 3.4.2013Ulf Mauder / EPA

Venäjän maahanmuuttoviranomaiset ja poliisi ovat tunkeutuneet moskovalaiseen teatteriin estääkseen näytelmäharjoituksen, kertoo sveitsiläisohjaaja Milo Rau. Hän ohjaa esitystä, jossa käydään läpi punkryhmä Pussy Riotin oikeudenkäynti.

Raun mukaan viranomaiset tulivat Saharov-keskukseen sunnuntaina ja vaativat Rauta näyttämään passinsa ja viisuminsa. Miehen paperit olivat kunnossa, ja tilanne laukesi.

- Heillä ei näyttänyt olevan mitään suunnitelmaa, heidän määräyspapereissaan oli lisäksi väärä osoite, Rau mainitsee.

Heillä ei näyttänyt olevan mitään suunnitelmaa, heidän määräyspapereissaan oli lisäksi väärä osoite.

Milo Rau

Venäläisten uutistoimistojen mukaan viranomaiset halusivat tehdä Raulle selväksi, ettei tämän viisumi oikeuta työntekoon Venäjällä. Raulle ei määrätty sakkoja eikä hänelle luettu syytteitä.

Pussy Riotin vangitut jäsenet ovat olleet vankeudessa nyt vuoden. Kolme naista tuomittiin kahden vuoden vankeuteen "huliganismista" heidän esitettyään presidentti Vladimir Putinin vastaisen kappaleen moskovalaisessa katedraalissa viime vuonna. Yksi heistä, Jekaterina Samutsevitsh, päästettiin sittemmin vapaaksi. Hän osallistui sunnuntaiseen teatteriesitykseen.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi