Paavin puvut paljastettiin - räätälit huhkivat ennätysvauhtia

Koska uuden paavin mitat ovat toistaiseksi arvoitus, räätälit valmistivat messupuvusta kolme erikokoista versiota.

Ulkomaat
Punaiset kengät näytteillä Italian kirkollisen räätälin Gammarellin näyteikkunalla.
Asuja on kolmea eri kokoa, koska seuraava paavi ei ole vielä tiedossa.

Tulevan paavin henkilöllisyys on täysin avoin, mutta yksi asia on varma: paavi pukeutuu jälleen Gammarelliin. Yrityksen räätälit ovat valmistaneet paaveille asuja 1700-luvulta lähtien.

Vanhan perinteen mukaan asut on laitettu esille Gammarellin liikkeessä, joka sijaitsee Roomassa Pantheonin lähellä. Näyteikkunassa komeilee messuasujen ohella todistuksia siitä, että kyseessä on todellakin Vatikaanin virallinen vaatettaja.

- Asut valmistetaan villasta. Paaville ei ole mitään erityistä villalaatua, vaan käytämme samaa kangasta asiakkaasta riippumatta, sanoo Lorenzo Gammarelli uutistoimisto AFP:lle.

Asuja on kaikkiaan kolme. Versiot ovat erikokoisia, koska tulevan paavin mittoja ei vielä tiedetä. Kokonaisuuteen kuuluu myös stoola, kalotti ja punaiset mokkasiinit.

Paavi Benedictus XVI:n yllättävästä eroilmoituksesta johtuen räätäleillä on tällä kertaa poikkeuksellisen kiire. Kolmesta viiteen henkilöä työskentelee jatkuvasti asujen kimpussa, jotta ne valmistuisivat ajoissa.

Katolisen kirkon kardinaalit ovat parhaillaan Vatikaanissa alustamassa konklaavia, jossa uusi paavi valitaan. Benedictus XVI:n seuraajan odotetaan olevan selvillä maaliskuun aikana.

Italian lehdistö on arvioinut, että konklaavi aloittaisi ensi maanantaina. Vatican Insider on tehnyt interaktiivisen esityksen (siirryt toiseen palveluun) valinnan etenemisestä.

Lähteet: AFP, Reuters