Pula ruuasta uhkaa kuutta miljoonaa afrikkalaista

Toistuvien tulvien ja kuivuuden vuoksi ihmisillä ei ole riittävästi ruokaa ja puhdasta vettä, varoittaa Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistysten kansainvälinen liitto.

Ulkomaat

Vakava pula ruuasta ja puhtaasta juomavedestä uhkaa yli kuutta miljoonaa ihmistä neljässä Afrikan maassa, varoittaa Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistysten kansainvälinen liitto IFRC. Syynä tilanteeseen ovat toistuvat tulvat ja kuivuuskaudet, jotka tuhoavat sadon, tappavat karjan ja vaikeuttavat puhtaan juomaveden saantia.

Tämän seurauksena malaria, kolera ja ripuli ovat yleistyneet ja aids-epidemian kuriin saamiseksi tehtävä työ on vaikeutunut. Ihmiset eivät voi ottaa antiretroviraalilääkkeitä tyhjään vatsaan.

Lesothossa pula ruuasta ja juomavedestä uhkaa IFRC:n mukaan 725 000 ihmistä, eli noin 40 prosenttia maan asukkaista. Malawissa pula uhkaa lähes kahta miljoonaa, Angolassa 1,8 miljoonaa ja Zimbabwessa 1,6 miljoonaa ihmistä.

IFRC:n mukaan kriisi on jäänyt maailmalta lähes huomaamatta ja sen vetoomukset avunsaamiseksi eivät ole tuottaneet riittävää tulosta.

Lähteet: Reuters