Kouluviestikarnevaaliin lisää vikkeliä kinttuja

Vaasassa viime syksynä järjestetty kouluviestikarnevaali laajenee Etelä-ja Keski-Pohjanmaalle. Pohjanmaan koulut kisasivat ruotsinkielisten koulujen Stafett-karnevaalin mallin mukaisesti ensimmäisen kerran Vaasassa viime syksynä. Koulut ottivat heti tapahtuman omakseen, juoksijoita oli mukana peräti 1400.

Vaasa
Viestijuoksukarnevaalin pääjärjestäjät esittelivät tapahtumaa
Hans-Mikael Holmgren / Yle

Ensimmäinen Vaasassa Kaarlen kentällä kouluviestikarnevaali oli suurmenestys, osanottajia noin 1400 ja lähtöjä parituhatta. Tavoitteena on tehdä tapahtumasta valtakunnallinen ja jatkossa aluekilpailujen isännyys vaihtelee. Vuoden 2014 tapahtuma pidetään Seinäjoella.

Viime vuonna Vaasan seudun urheiluakatemiai Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella kuinka ruotsinkielisten Stafettkarnevalenia vastaava tapahtuma voitaisiin järjestää suomenkielisille. Kokeilumielessä järjestettiin jo syyskuussa 2012 Kouluviestikarnevaali Pohjanmaan kouluille. Tapahtumasta tuli suuri menestys, osanottajia oli n. 1400 ja lähtöjä yli 2000, katsomoissa kannustajia oli kaksinkertainen määrä.

Selvityksessä todettiin, että hanketta on ehdottomasti laajennettava koko maan kattavaksi toiminnaksi aluekilpailuineen, joista on mahdollisuus jatkaa vielä valtakunnalliseen finaalitapahtumaan. Tavoitteena on järjestää ensimmäinen finaali Vaasassa muutaman vuoden sisällä.

VSUA on saamassa avustuksen Opetus- ja kulttuuriministeriöstä myös tänä vuonna Kouluviestikarnevaalin kehittämiseksi ja laajentamiseksi.

Tulevana syksynä järjestetään torstaina 5.9.2013 Vaasassa Kaarlen kentällä yhteinen Kouluviestikarnevaali Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan kouluille. Ensimmäiset yhteydet on jo otettu yhteistyötahoihin Seinäjoella, Kokkolassa ja Pietarsaaressa.